Tvåsiffrig PwC-tillväxt i Finland och Danmark

Rapporter släppta i grannländerna.

PwC Danmark omsatte 2,1 miljarder danska kronor under det brutna räkenskapsåret som avslutades den 30 juni. Det motsvarar 2,7 miljarder kronor och innebär en tillväxt på 11,4 procent. Rörelseresultatet uppgick till 31,4 miljoner danska kronor (12,3). Omsättningen per anställd steg till 1,2 miljoner danska kronor.

”Vi blev under året valda som en av revisorerna i A.P. Møller-Mærsk vilket är ett stort förtroende. Vi har också haft nöjet att vara både revisor och rådgivare åt DONG Energy i samband med börsnoteringen, som var den största (i Danmark, RV:s anmärkning) under 2016”, säger bolagets vd Mogens Nørgaard Mogensen i ett pressmeddelande.

PwC Finland redovisar för samma period en vinst efter skatt på 10 miljoner euro (motsvarande nära 100 miljoner kronor), vilket är en kraftig ökning från året innan (3,7). Det framgår av en färsk årsredovisning.namnlos

Bolaget omsatte 124,4 miljoner euro vilket motsvarar cirka 1,2 miljarder kronor och är en ökning med hela 13,5 procent.

Rörelseresultatet uppgick till 12,2 miljoner euro (3,7).

PwC-nätverket som helhet hade en global omsättning på 35,9 miljarder dollar, nästan 300 miljarder kronor, för räkenskapsåret som avslutades den sista juni i år, vilket Revisionsvärlden rapporterat om tidigare. Det är en ökning med 7 procent i lokala valutor och nytt rekord. Svenska siffor kommuniceras nästa vecka enligt presschefen.

Finwire

[email protected]