Tre byråer prisade av Björn Lundén

Två representanter från varje byrå. Från vänster Slipp Redovisning, Auto Redovisning och Midama Ekonomi.

Tre redovisningsbyråer prisades på programvaru- och kunskapsföretaget Björn Lundéns event Redovisningsbyrådagen 2021, som hölls i Stockholm på torsdagen.
Som årets Årets innovationsbyrå 2021 utsågs Slipp Redovisning, ett växande franchisekoncept. Slipp har idag 19 anslutna byråer och vill fortsätta växa. Slipps vd Lars Olsson uppger till Revisionsvärlden att man nu breddar sig.

”Hittills har franchisetagarna mest varit redovisningskonsulter som startar upp sina verksamheter, men nu vill vi locka även etablerade byråer”, säger Lars Olsson till Revisionsvärlden.

Varför skulle man vilja bli franchisetagare om man har en egen fungerande byrå?

”Det kan handla om att man vill ha vårt stöd i digitaliseringen, vi ser ett stort sådant behov”, säger Lars Olsson.

Han tror att Slipp kan vara ett alternativ för den som vill ha stöd i byråns utveckling, men samtidigt inte vill sälja.

På Redovisningsbyrådagen delades ytterligare två priser ut. Årets nystartsbyrå blev Auto Redovisning, med vd Cesur Nûjen. Byrån har mindre än två år på nacken och kontor på Södermalm i Stockholm.

Årets kompetensbyrå 2021 blev Midama Ekonomi i Ljusdal. Ägaren Lars Ottosson startade Midama 2004 och man har idag över 20 anställda. Även Ottossons söner David och Marcus är engagerade i byrån, som tidigare fått Revisionsvärldens pris Årets tillväxtbyrå i Gävleborgs län.

Fotnot:

Årets innovationsbyrå 2021

Vinnare: Slipp Redovisning
”Ett unikt franchisekoncept i redovisningsbranschen, som bygger verksamheten kring teknik, automation och innovation för att skapa maximalt effektiva flöden för byråns arbete och för kundens upplevelse.”

Övriga nominerade i kategorin:
Mimar Consulting
ET Ekonomi

Årets kompetensbyrå 2021

Vinnare: Midama Ekonomi
”En byrå med hög kompetens hos sina anställda, som aktivt uppmuntrar och erbjuder medarbetarna att bredda och fördjupa sina kunskaper inom de områden som branschen är på väg mot.”

Övriga nominerade i kategorin:
Lindome Lön & Redovisning
Y-ekonomi

Årets nystartsbyrå 2021

Vinnare: Auto Redovisning
”En snabbt växande byrå med starkt servicefokus, som på kort tid har implementerat ett digitaliserat arbetssätt och byggt upp en stabil och lojal kundstock.”

Övriga nominerade i kategorin:
K2s Ekonomi & Lön kontroll AB
Anso Redovisningstjänst

Årets Nystartsbyrå delas ut till en redovisningsbyrå som på kort tid etablerat sig på marknaden med en hållbar affärsmodell. Byrån ska ha startat sin verksamhet tidigast 2019.
Årets Kompentensbyrå delas ut till en redovisningsbyrå som jobbar aktivt inom rådgivning.
Årets Innovationsbyrå går till en byrå som jobbar med innovationer och är öppen för de möjligheter som ny teknik skapar.

Martin Hammarström

[email protected]