Nio västsvenska byråer i tillväxtfinal

Nio redovisningsbyråer är finalister till priset Årets tillväxtbyrå i Västra Götalands län 2021. Den redovisnings- eller revisionsbyrå som ökat omsättningen snabbast, och tre år i följd, kammar hem priset.

Bland finalisterna finns redovisningsbyrån 8082 i Göteborg, med vd Per Sandén och Erik Larsson, som 2019 korades till Årets auktoriserade redovisningskonsult av branschorganisationen Srf konsulterna. I dagsläget är det 15 anställda på byrån. Bolaget utökade nyligen lönedelen genom att rekrytera HR-specialisten och auktoriserade lönekonsulten Anna Johannesson från ECIT/Modern Ekonomi.

EKORD grundades 2011 och har kontor i Göteborg, Mölndal och Kungsbacka. Huvudkontoret i Mölndal flyttade nyligen till Krokslätts Fabriker längs med Göteborgsvägen.

En byrå som sticker ut är Skattepunkten’s Office Services, ett systerföretag till skattespecialisten Skattepunkten. Byrån “älskar sådant som är extra krångligt”, såsom internationella affärer, filialer, onlineförsäljning, koncernredovisning m.m.

Det bolag som har störst omsättning bland de nominerade är Adact Revisorer & Konsulter med 31 miljoner kronor i försäljning i fjol. Mikael Sigvardsson är byråledare och kontoret ligger på Odinsgatan i centrala Göteborg. Minsta bolaget bland de nominerade är Varabaserade Wilhelmssons Redovisning med Eva-Lotta Wilhelmsson som vd. Uppstickaren omsatte endast 2,3 miljoner kronor i fjol.

Finalister till Årets tillväxtbyrå 2021, Västra Götalands län

8082 Ekonomi AB
Adact Revisorer & Konsulter AB
Arinell & Sand Redovisning AB
Avastar AB
Ekord AB
Hred AB
R2 Redovisning AB
Skattepunkten´s Office Services AB
Wilhelmssons Redovisning AB

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Finwire

[email protected]