Tidigare vinnare slåss om tillväxtpris i Västernorrland

Höga kusten

Flera välbekanta byråer finns bland finalisterna till priset Årets tillväxtbyrå i Västernorrland 2022. Störst på listan är Contrado, en redovisningskoncern med bas i Sundsvall grundad av Lars Svedin. Kontoren ligger inte bara i Västernorrland utan även i flera andra län. Enligt den senaste rapporten omsätter Contradokoncernen 44 Mkr och har nära 50 anställda.

Contrado tog hem priset redan 2019 och delägaren Siv Backman tog emot sitt diplom på hotell Knaust i Sundsvall. Hon berättade då att en del av verksamheten är inriktad på att sälja lagerbolag och snabbavveckla bolag. Verksamheten marknadsförs genom en egen webbplats, Bildalatt.se med fasta priser och kunder över hela Sverige. Contrado AB är ett av de större bolagen i koncernen, men det finns alltså fler.

I Contrado ingår sedan mitten av 2022 MKM Ekonomi AB i Ramsele, en ytterligare finalist. Byrån är alltså uppköpt men drivs vidare av Karin Granli och Marie Gabrielsson.

En annan tidigare vinnare är Ekonomiverkstan, med kontor i Sundsvall och Söderhamn. Byrån, med grundaren Jennie Gulin, blev Årets tillväxtbyrå i Västernorrlands län år 2020.
Ytterligare en tidigare vinnare (2018) är Esse Revision & Redovisning i Örnsköldsvik. Byrån är grundad av Eva Hörnblad Nilsson och Susanne Hörnfeldt.

Andra kombibyråer bland finalisterna är Optimal Ekonomi i Kramfors och Baker Tilly Asplunds med kontor i Sollefteå, Ramsele och Kramfors.

Bland tidigare finalister märks Larom Redovisning i Sundsvall och Q4 Ekonomi i Örnsköldsvik. Den senare byrån drivs av Marica Apelquist och har 12 medarbetare enligt webbplatsen. Relativt stor är även Y-Ekonomi i Härnösand, som sedan 2016 ägs av Hushållningssällskapet. Även Y-Ekonomi har varit finalist tidigare och även nominerats som ”Årets Kompetensbyrå 2021” av Björn Lundén.

Finalisterna Årets tillväxtbyrå i Västernorrland 2022

Byrå

Ort

Omsättning tkr

Baker Tilly Asplunds AB

Sollefteå

20344

Contrado AB

Sundvall

15435

Ekonomiverkstan AB

Sundsvall

5111

Larom Redovisning AB

Sundsvall

4276

MKM Ekonomi AB

Ramsede

3167

Optimal Ekonomi i Kramfors AB

Kramfors

6630

Q4 Ekonomi AB

Örnsköldsvik

11622

S-E Revision & Redovisning AB (Esse)

Örnsköldsvik

12729

Y-Ekonomi AB

Härnösand

7283

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]