Thorell Revision förvärvar Linköpingsbyrå

Etablerar närvaro på ny ort – söker kontorschef.

Mikael Johansson, Ulrika Nyborg och Fredrik Thorell.

Thorell Revision, Östergötlands största fristående byrå, etablerar sig i residensstaden Linköping genom förvärvet av Egero, en redovisningsbyrå nischad mot fastighetsbranschen.

”Egero AB är ett mycket kompetent och fint företag med en stark marknadsposition i sitt segment. Thorell Revision skapar genom förvärvet en bas för fortsatt expansion i Linköping”, säger Fredrik Thorell, delägare på Thorell Revison, i ett pressmeddelande.

Säljare är Ulrika Nyborg och Mikael Johansson. De följer båda med till Egero, som består av åtta redovisningskonsulter. Kontoret ligger på Hertig Karlsgatan i Linköping och kunderna uppges finnas över hela Sverige.

”Många av våra kunder kan dra nytta av den spetskompetens inom fastighetsredovisning som Egero besitter”, säger Fredrik Thorell.

Thorell har sin bas i Norrköping och kontor även i Söderköping och Stockholm. Tidigare fanns även ett kontor i Åtvidaberg. Redan för två år sedan berättade Fredrik Thorell för Revisionsvärlden om planerna på en inbrytning i Linköping, se tidigare artikel. Nu är etableringen alltså verklighet.

”Vi har redan idag ett flertal kunduppdrag där, och vi kommer genom förvärvet etablera en permanent och långsiktig närvaro och öka våra aktiviteter i Linköping”, säger Fredrik Thorell.

Egero har varit verksamt i sin nuvarande form i 15 år och Ulrika Nyborg och Mikael Johansson har under en tid sökt efter ny ägare till byrån. Duon kommer att stanna efter ägarskiftet, men tycks vara på väg att ta ett kliv tillbaka. Thorell vill nämligen rekrytera en ny kontorschef till Linköping.

“Det vi söker är förmodligen en auktoriserad redovisningskonsult eller auktoriserad revisor med rötterna i Linköping. Vi bibehåller nuvarande tjänsteutbud men vill givetvis addera bland annat revision”, säger Fredrik Thorell till RV.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se