Svenskor slåss om pris som världens bästa lönespecialist

Nina Strandberg kan bli Payroll Specialist of the Year vid digital gala.

Nina Strandberg

Två svenska lönekonsulter är nominerade till priset Payroll Specialist of the Year vid Global Payroll Award, en internationell gala som i år hålls virtuellt. I år har det varit rekordstort intresse för tävlingen och 80 nomineringar av byråer och personer återfinns i 14 kategorier.

I kategorin Payroll Specialist of the Year märks två svenska auktoriserade lönekonsulter bland de nominerade: Nina Strandberg på snabbväxande lönebyrån Lön & HR Bolaget och Jenny Österberg, på Hitachi ABB Power Grids i Västerås. “Payroll Specialist” är ett pris för seniora konsulter/personer. Det finns även ett pris för vanliga lönekonsulter, Payroll konsultant of the year, men där är inga svenskar bland finalisterna i år.

Jenny Österberg

Nina Strandbergs byrå är dessutom nominerad i ytterligare två kategorier.

  • In-Country Payroll Provider of the Year, det vill säga bästa nationella löneleverantör
  • Outstanding Award 2020

”Vi är mycket hedrade över att vara nominerade och det är roligt att vi sätter Sverige på världskartan i detta sammanhang”, säger Anna Hammarkvist, vd för Lön & HR Bolaget, i ett pressmeddelande.

På nomineringslistorna märks även omsorgsbolaget Ambea Sverige, som tävlar i kategorin Transformation Project of the Year. Dessutom är Nmbrs, verksamt i Sverige och Nederländerna, nominerat som Payroll Software Supplier of the Year.

Global Payroll Awards anordnas varje år sedan 2016 av Global Payroll Association där branschorganisationen Srf konsulterna är en av medlemmarna. 2018 vann Lön & HR Bolaget i kategorin In-Country Payroll Team vid galan som då hölls i Lissabon. Man var även nominerad i tre kategorier i fjol.

Anna Hammarkvist

Lön & HR Bolaget startade som en avknoppning från redovisningsbyrån Ekonomibolaget. För ett par år sedan rekryterades vd:n Anna Hammarkvist och sedan dess har tillväxten gått kraftigt uppåt. Byrån har även varit nominerad till Revisionsvärldens pris Årets tillväxtbyrå 2020, Stockholms län.

Martin Hammarström

[email protected]