Stockholmskunder lyfter gotländsk snabbväxare

”Det är mycket jobb, men också stor frihet.”

Joakim Boström

Enmansbyrån Renomossen Konsult är Årets tillväxtbyrå 2019 i Gotlands län. Byråns ägare och ende anställde – redovisningsekonomen Joakim Boström – tog emot priset på nätverksträffen CloudLunch på onsdagen.
”Jag arbetade tidigare i Stockholm men flyttade till Gotland och Visby 2012 när min fru fick jobb på sjukhuset. Jag driver byrån själv och har nu ett 30-tal kunder. De flesta är ganska små, men jag har även fyra-fem uppdrag för litet större företag i Stockholm. Jag fungerar där som redovisningsansvarig och tillbringar därför en hel del tid i Stockholm”, säger Joakim Boström.

Ditt bolag Renmossen ökade senaste räkenskapsåret omsättningen med 16 procent till 1,66 Mkr samtidigt som vinsten också steg. Kan du fortsätta att växa?

”Jag kommer att öka ytterligare under innevarande räkenskapsår, sedan går det nog inte om jag ska jobba ensam som idag.”

Funderar du på att anställa någon för att kunna fortsätta att öka?

”Nej, jag trivs med att arbeta såhär. Det är mycket jobb, men också stor frihet.”

Trots att du driver en enmansbyrå hör Renmossen Konsult till de större byråerna på Gotland, omsättningsmässigt. Är du förvånad?

”Det är faktiskt litet konstigt, men säger en del om hur redovisningsbranschen ser ut här. Det är väldigt få byråer som har många anställda, många enmansbyråer som min.”

Årets tillväxtbyrå baseras på en undersökning från kreditupplysningsföretag UC. Priset delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice på nätverksträffen CloudLunch som hålls över hela landet.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *