Talenom köper Sörmlandsbyrå

"Har kommit långt inom digitalisering och jobbar nära kunderna".

Frank Lange

I december 2022 gjordes en omstrukturering när kombibyrån LR Revison & Redovisning i Strängnäs AB bytte namn till Maneki Strängnäs AB. Samtidigt lades redovisningsverksamheten i ett dotterbolag som tog namnet LR Redovisning i Strängnäs. Dotterbolaget säljs nu till den expansiva redovisningskoncernen Talenom för en okänd köpeskilling.

Chefen för LR Redovisning Frank Lange, som nu blir kontorschef för Talenom i Strängnäs, säger till Revisionsvärlden att uppdelningen i två bolag gjordes för att underlätta framtida samarbeten, men att inget var klart i december.

“Affären med Talenom har förhandlats fram under 2023”, säger Frank Lange.

Varför säljer ni?

“Vi ser en stor möjlighet att kunna utveckla verksamheten vidare i en gemenskap där det finns stor kompetens. Talenom och vi har liknande värderingar som vi när det gäller bland annat personal och kunder”, säger Frank Lange.

Anne Eriksson och Jonas Ekman tar emot diplom av Revisionsvärlden 2019

Den verksamhet som säljs har 10 medarbetare och omsätter enligt Talenom cirka 12 Mkr. Den gamla kombibyrån LR Revison & Redovisning i Strängnäs hade det senaste året en omsättning på cirka 16 Mkr. Den nya revisionsbyrån Maneki omfattas inte av affären och kommer att drivas vidare av auktoriserade revisorerna Jonas Ekman och Anne Eriksson, tillsammans med fyra andra medarbetare. Redovisningskonsulterna och revisorerna på uppges redan idag ha separata lokaler, fast på samma adress; Koppargränd 3. De ska samarbeta som tidigare. Maneki Strängnäs har en systerbyrå i revisionsbyrån Maneki i Stockholm, som i sin tur kommer ur prisade Deskjockeys.

Fredrik Waker, ansvarig för M&A inom Talenom Sverige, tror att Talenoms skylt sitter på kontoret inom ett år. Han är nöjd med affären.

”Det är en jätteduktig byrå som passar bra ihop med oss. Liksom vi har de kommit långt inom digitalisering och jobbar nära kunderna”, säger Fredrik Waker.

I Strängnäs finns en rad konkurrerande byråer, bland andra Ekwit, Strängnäsekonomi och Rådek, som etablerade sig i staden år 2020 genom ett mindre förvärv.

LR Revision & Redovisning i Strängnäs blev Årets tillväxtbyrå 2019 i Södermanlands län. Läs intervjun med Jonas Ekman och Anne Eriksson.

Talenom är grundat i Finland år 1972 och verkar i Finland, Sverige, Spanien och Italien. I Sverige har Talenom ca 320 anställda fördelat på cirka 30 kontor.

Efter denna artikels publicering har Talenom kommunicerat att bolaget gjort en riktad nyemission till säljarna om 34 620 Talentomaktier. Inget pris uppges i pressmeddelandet, till börskursen den 1 juni 2023 är aktierna värda cirka 3,2 Mkr.

Martin Hammarström

[email protected]