Snabbast växande byråerna i Kronobergs län – här är de

Åtta byråer är i final.

Växjö. Här koras Årets tillväxtbyrå i Kronoberg.

Åtta byråer är i final och slåss om priset Årets tillväxtbyrå 2023 i Kronobergs län. Samtliga finalister har ökat omsättningen tre år i följd.

Med bland finalisterna är VALIDI Kronoberg, som ingår i Validigruppen. Validi har kontor i Jönköping, Växjö, Anderstorp och Halmstad. Växjökontoret – VALIDI Kronoberg – leds av Jenny Andersson. Vd för hela Validigruppen är Cecilia Käppi, som tidigare basade för EY-kontoren i Gislaved och Värmamo.

I Alvesta finns Ekontera, som grundades av Eva Berger år 2012 och har nu vuxit till tre anställda. Ekontera omsatte 3,8 Mkr i fjol.

Expansiva Ljungby representeras av Konceptor, som grundades redan år 1985 av Joakim Sålebo, auktoriserad Redovisningskonsult.

Två kombibyråer är med bland finalisterna: Revisionsbyrån Andersson & Co, med Markus Andersson och Victoria Rodin, samt Advice Revision, med bland andra Helena Fälton Björkman.

Anonymast bland finalisterna är MEK Redovisningsbyrå, som gnetar på i det tysta. Byrån omsatte under det senaste räkenskapsåret drygt 5 Mkr men saknar webbplats. Grundaren Mats Körner uppger att byrån endast tar kunder på rekommendation.

Vinnaren koras på Kafé de luxe i Växjö den 10 oktober. Läs mer här.

Namn

Ort

Omsättning, tkr

Advice Revision i Växjö AB

Växjö

16120

Ekontera AB

Alvesta

3798

Konceptor AB

Ljungby

6047

Mek Redovisningsbyrå AB

Växjö

5012

Redovisning i Lammhult AB

Lammhult

3697

Revisionsbyrån Andersson & Co i Växjö AB

Växjö

15811

Revisionscenter i Småland AB

Växjö

4029

Validi Kronoberg AB

Växjö

6728

Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med det växande byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Martin Hammarström

[email protected]