Skatterådgivaren lanserar ”disruptiv ny mjukvara”

Säljer själv programmet: ”Jag har ett 50-tal bolag jag ska kontakta på min lista”.

Annika Arnström
Annika Arnström

Skattejuristen Annika Arnström, tidigare delägare på bland annat EY, lanserar ett nytt deklarationsprogram för fastigheter. Apex taxering är enligt marknadsföringen en ”disruptiv ny mjukvara” som används för att deklarera fastigheter ”på ett tidseffektivt och lönsamt sätt”.

Revisionsvärlden ringer upp Annika Arnström.

Vem ska köpa Apex taxering?

”Jag tänker ett brett spektrum – fastighetsbolag, förvaltare, skattekonsulter, revisorer och redovisningsbyråer. Mjukvaran är utbildande och självinstruerande, så den passar även den som inte är väldigt specialiserad”, säger Annika Arnström.

Är programmet så bra att kunden klarar fastighetsdeklarationen utan skatterådgivare?

”Vi hoppas det, det är litet av tanken. Många fastighetsbolag vill ha kompetensen att deklarera själva, men det är svårt att behålla den typen av kompetens. Hyresfastigheter deklareras vart tredje år och industri vart sjätte, många gånger har den som gjorde jobbet senast slutat. Med vårt program har du möjligheten att göra avstämningar, prognoser etc och alla handlingar och taxeringsbeslut är samlade på ett och samma ställe.

Är det en molnbaserad mjukvara?

”Det väljer kunden. Vi tror att många vill ha allt i molnet, medan andra kommer att välja att lagra informationen i sin egen IT-miljö, av säkerhetsskäl.”

Vilka program konkurrerar ni med?

”Vi har inte sett något liknande. Jag tror att vi är först med detta. Jag har flera gånger under projektet ställt mig frågan varför jag inte gjort detta tidigare.”

Du lämnade EY 2018 för att dra igång AXI Property Tax tillsammans med två kolleger, men i fjol slutade du för att i stället driva egen verksamhet. Lämnade du AXI Property Tax för att utveckla Apex taxering?

”Nja, mjukvaruprojektet var vara ett av skälen, men det fanns flera.”

Hur ska ni sälja programmet?

”Inledningsvis kommer vi att hålla digitala presentationer. Jag har ett 50-tal bolag jag ska kontakta på min lista.”

Martin Hammarström

[email protected]