Revisionsbyråer stöttar bolagsakut i väst

Grant Thornton, EY och PwC ger gratis vägledning till krisdrabbade företag i nytt initiativ.

Elva jurist- och revisionsbyråer backar upp Västsvenska handelskammarens nya satsning Juridikhjälpen. Syftet är bland annat att hjälpa företag i Västsverige med vägledning kopplat till regeringens olika stödpaket.

”Vi upplever främst att många behöver en diskussionspartner när de ska navigera och göra ett vägval i de möjligheter som står till buds. Ska jag permittera? Är det smart att låna pengar eller är det bättre att gå in i en rekonstruktion? Eller är konkurs enda alternativet, det är kanske de vanligaste frågeställningarna vi möter nu”, säger Anna Petre som är ansvarig för juridik på Handelskammaren, i ett pressmeddelande.

Tjänsten kommer att erbjudas de närmaste veckorna och är tillgänglig för alla företag i Västra Götaland, Norra Halland, Fyrbodal, Skaraborg och Sjuhärad. De krisdrabbade företagen bokar en kostnadsfri enklare vägledning genom att fylla i ett formulär på handelskammarens webbplats. Därefter blir bolaget kontaktat av en revisor eller jurist. Målsättningen är att företagen ska få svar på sin fråga inom 24 timmar.

”Företagen i Västsverige behöver hjälp nu och de får det via denna juridiska stödlinje som är kostnadsfri och öppen för alla. Handelskammaren är en medlemsorganisation, men i denna krissituation tycker vi att alla företag som vill ha vägledning ska få den möjligheten”, säger handelskammarens vd Johan Trouvé.

Branschen Klarar Corona är en artikelserie om hur Sveriges redovisnings- och revisionsbyråer tacklar coronakrisen och konjunkturavmattningen. Artiklarna i serien är upplåsta och fritt tillgängliga för alla tack vare stöd från Wolters Kluwer och NVR, Sveriges ledande aktiebok online, Bolagsstiftarna och Forma Bolagsjuridik

  

Partnerföretag eller -organisationer har inget inflytande över artiklarnas innehåll. Har din byrå vidtagit särskilda åtgärder eller gjort något för drabbade kunder? Tipsa oss! Läs mer om Branschen Klarar Corona och hitta fler artiklar i serien här.

 

Martin Hammarström

[email protected]