Rekordresultat för BDO

”Vårt bästa år hittills”, säger vd Carl-Johan Kjellman.

Carl-Johan Kjellman

BDO omsatte 553 miljoner kronor under det brutna räkenskapsår som slutade den 31 augusti i fjol. Det innebär en omsättningsökning med 8 procent, vilket är den högsta säljtillväxten på flera år. Resultatet efter finansnetto landade på 73 Mkr.

”Detta är vårt bästa år hittills, både omsättnings- och resultatmässigt. Vi har tillväxt inom alla affärsområden så vi är väldigt nöjda”, säger BDO:s vd Carl-Johan Kjellman.

Revisionsaffären växer med 6 procent men den riktiga farten finns inom företagsservice, bland annat redovisning och lön, som ökar med hela 13 procent och nu står för nästan en tredjedel av omsättningen.

”En förklaring är vi har introducerat en ny digital plattform. En annan att våra nya kontor i Nyköping, Jönköping och Eskilstuna har stor andel redovisningstjänster”, säger Carl-Johan Kjellman.

Det talas mycket om prispress inom redovisning. Vad säger du om marknaden?

”Visst finns det en prispress, det gäller att ha stora volymer. Vi jobbar mycket med medelstora och mindre kunder och den marknaden växer absolut”, säger Carl-Johan Kjellman.

BDO skriver i årsredovisningen, som nyligen blev offentlig, att de har 125 kvalificerade revisorer (mot 123 stycken ett år tidigare), 35 (33) skattekonsulter och 138 (125) kvalificerade redovisningskonsulter.

Hur går alla nya redovisningskonsulterna ihop med den pågående digitaliseringen?

”Vi har en stor del av digitaliseringsresan framför oss. Omsättningen per anställd kommer att gå upp ordentligt, men jag räknar med att även antalet anställda inom företagsservice kommer att öka säger Carl-Johan Kjellman.

Den 31 augusti i fjol var ni 560 anställda mot 500 ett år tidigare. Det är en ökning med 12 procent. Hur många är ni idag?

”Nu är vi cirka 600 idag och jag tror att vi kommer vara 630 personer i sommar. Vi har fortsatt god tillväxt”, säger Carl-Johan Kjellman.

Utdelningen till de 48 delägarna blev i snitt cirka 1 miljon kronor. Det är en ökning med cirka 200 000 kronor från föregående år.

Martin Hammarström

[email protected]