Reguity Group brinner för onoterat

Annons

Alla som investerar pengar vill kunna minimera riskerna förknippade med sin investering. Ett framtida, årligt betalningsflöde på 1 kr från ett noterat bolag, värderas oftast till 15-20 kr. Motsvarande betalningsflöde i ett onoterat bolag, enbart till 4-5 kr. Detta översätts till att priset på pengar är 4 gånger högre för en företagare i ett onoterat aktiebolag. En del av denna prisskillnad beror på att transaktionskostnaderna för ett onoterat bolag är högre.

Genom att bygga en finansiell infrastruktur anpassad till de många 100 000-tals små aktiebolag som finns i Sverige, så kommer det att leda till lägre pris på pengar för dessa bolag. Direkt översatt betyder det FLER investeringar och krediter, FLER människor i arbete och HÖGRE vinster och skatteintäkter.

Allt börjar med ett digitalt system för att hantera ägare och ägandet i dessa aktiebolag och detta är bl.a. vad Reguity bidrar med. Ett troligt nästa steg är OTC-handel och nya innovativa finansieringslösningar tillsammans med samarbetspartners. Hittills är det ca 50 000 olika investerare som har investerat ca 35 miljarder kronor i de 5 000 bolag som har anslutit sig till Reguity’s digitala plattform. Läs mer www.reguity.com

Martin Hammarström

[email protected]