Redovisningsekonom debuterar med spänningsroman

Medelålders redovisningskonsult uppvaktas av yngre man.

Cecilia Andersson

Eksjöbon Cecilia Andersson arbetade i nästan 20 år som redovisningskonsult och regionansvarig på PwC (idag Aspia) innan hon sadlade om till kommunikatör. Nyligen debuterade hon som författare med spänningsromanen ”I vikens mörker”.

Boken handlar om den medelålders änkan Anna, även hon redovisningskonsult. Efter makens bortgång bryter hon upp från sitt tidigare liv och flyttar ut till sommarhuset i Västervik.

”Hon hoppas att Gamlebyvikens lugna trygghet ska ge henne en nystart. Med nya rutiner och nytt uppdrag som ekonom börjar Anna se på sin omgivning med nya ögon. När den 18 år yngre Conny visar sitt intresse blir hon smickrad, men hon tvekar. Och inte bara på grund av hans ålder det är något annat med honom som skaver en aning. Samtidigt väller höstmörkret in över viken. Är det något som döljer sig där ute?”, skriver Visto Förlag i marknadsföringen av boken.

Cecilia Andersson skriver om sig själv på Linkedin:

”En gång i tiden skulle jag bli journalist men en karriär inom redovisning kom i mellan. Tack och lov egentligen, i alla fall så här efteråt. För under mina 20 år på PwC fick jag massor av erfarenhet av verksamheter. Både de som jag mötte i rena kunduppdrag men också i min roll som regionansvarig för plattformen My Business. Marknadsföring, försäljning och flertalet föreläsningar kring konsultrollen och plattformen byggde min grund. Den grund som jag idag tar med mig i min roll som författare och storyteller.”

Läs mer om boken här.

Redaktionen

[email protected]