Redovisnings- och lönekonsulter får egna temadagar

Pionens dag, internationella dagen mot barnarbete och nationalbastudagen täcker inte. Nu instiftar Srf konsulterna särskilda årliga temadagar för landets redovisningskonsulter respektive lönekonsulter.

Redan den 16 juni är det dags för det allra första firandet av Redovisningskonsultens dag och den 31 januari 2022 är det dags för Lönekonsultens dag.

Varför just dessa datum? Den 15 juni är sista dagen för inlämning av deklarationer för byråer som begärt och beviljats byråanstånd för sina kunder.

”Merparten av landets redovisningskonsulter arbetar ända in i det sista med dessa och den 16 juni brukar många ta tillfället att fira att man klarat sin tuffaste deadline på året. Vad gäller Lönekonsulterna så är den 31 januari ett historiskt datum som deadline för inlämning av kontrolluppgifter. Något som i samband med införandet av AGI oftast inte längre behöver göras, vilket i sig kan vara en anledning att fira”, skriver tidningen Konsulten.

”Jag hoppas att ni alla klappar er själva och varandra på axeln för era viktiga insatser den dagen vi firar tillsammans”, kommenterar Srf konsulternas förbundsdirektör Roland Sigbladh.

Martin Hammarström

[email protected]