Rådgivningstung Norrbottensbyrå växlar upp

Dagertun ökade omsättningen med över 100 procent på ett år – fortsätter växa.

Eddy Löving och Linus Styrman

Luleåbyrån Dagertun Support & Consulting grundades 2010 av entreprenören Klas Dagertun och drevs under flera år av honom och hans fru Sofi. År 2017 bestämde de sig för att växla upp.
”Klas såg en efterfrågan på den typ av kvalificerade ekonomitjänster han vill leverera. Samtidigt som efterfrågan ökade hörde han av sig till mig och frågade om jag inte ville vara med och bygga upp byrån och jag nappade. Inom ett par veckor hade vi anställt ytterligare två personer, en av dem var Eddy.”, säger Linus Styrman, Senior consultant på Dagertun.

Både Eddy Löving och Linus Styrman har bakgrund inom revision från EY. Därefter har nya kunder kommit in och ytterligare flera personer anställts. Under 2018 mer än fördubblades omsättningen till nära 11 Mkr. Idag har byrån nio medarbetare.

På webbplatsen har ni stort fokus på rådgivning och medarbetarna presenteras med titlar som Senior consultant, inte redovisningsekonom eller -konsult. Är det ett medvetet val?

”Ja, vi tar ofta ett stort ansvar hos våra kunder. Vi vill fungera som kundens ekonomiavdelning och även vara med och utveckla och driva företaget, exempelvis sitta med i ledningsgruppn. Ofta rapporterar vi till vd eller styrelsen”, säger Linus Styrman.

Hur rådgivningstung är er verksamhet?

”Vi har fyra verksamhetsdelar: Ekonomi & finans, affärsutveckling, redovisning och interimsuppdrag. Vi har ambitionen att dessa affärsområden ska vara ungefär lika stora. Vi ser att redovisningsuppdragen ger mycket ingångar till de andra tjänsteområdena.”

Hur stora är era kunder?

”Vi har några väldigt stora kunder, men också flera mindre. Jag skulle säga att mediankunden omsätter 20-25 Mkr.”

Hur mycket växer ni 2019?

”Som det ser ut blir det över 50 procent, bara organisk tillväxt.”

Du lämnade revisorsrollen för att i stället bli affärsrådgivare på Dagertun, som inte håller på med revision. Var det ett lätt beslut?

”Nej, det var svårt. Tiden på EY gav väldigt många värdefulla erfarenheter. På Dagertun kan jag engagera mig i kundernas verksamhet på ett sätt jag inte kunde som revisor (på grund av regler om oberoende, RV:s anmärkning). Det ger väldigt mycket”, säger Linus Styrman.

Eddy Löving och Linus Styrman representerade Dagertun Support & Consulting och tog emot priset Årets tillväxtbyrå 2019, Norrbottens län, vid nätverksträffen CloudLunch i Luleå i veckan. Årets tillväxtbyrå är ett pris som går till det aktiebolag inom redovisning eller revision som ökat omsättning och vinst snabbast det senaste året i respektive län. Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice står bakom priset. Läs mer om CloudLunch och priset här.

Martin Hammarström

[email protected]