PwC toppar nordisk lista över drömarbetsgivare

Revisionsjättarna håller ställningarna i övriga nordiska länder.

För över två månader sedan släppte analysföretaget Universum sin årliga lista över svenska studenters drömarbetsgivare. Nu är det dags för de nordiska listorna. Bland ekonomistudenter toppas listan av PwC medan EY kommer på tredje plats.

”Jag tror att grunden är att vi så tydligt lever våra värderingar på PWC. Det gör verkligen skillnad. Sen har vi också satsat hårt de senaste åren på att utveckla bredden i vårt erbjudande vilket jag tror lockar duktiga unga medarbetare. Hos oss kan man arbeta med väldigt mycket både roliga och varierande uppdrag”, säger Simon Fjellner, Employer Brand Manager på PwC Sverige.

”Det är stor konkurrens att attrahera de bästa medarbetarna och vi vill vara en attraktiv arbetsgivare i Sverige, Norden och globalt”, säger Anna Svanberg, vd på EY i Sverige.

I årets undersökning från Universum har totalt cirka 63 500 studenter i Norden rankat sina drömarbetsgivare, varav 17 000 läser ekonomi. Bland ekonomerna är sex av de tio högst rankade arbetsgivarna internationella konsultföretag. Revisionsjättarna rankas generellt högre i övriga Norden än i Sverige, så har det även varit tidigare. I år är exempelvis varken Deloitte eller KPMG på svenska ekonomers 10-i-topp, se tidigare artikel.

Universums undersökning är en av världens största och mest omfattande karriärundersökningar. Årets nordiska undersökning ”Most attractive employer” genomfördes från november 2019 till april 2020.

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna i Norden bland ekonomistudenter 2020

1. PwC
2. Microsoft
3. EY
4. McKinsey & Company
5. L’Oréal Group
6. Deloitte
7. The Boston Consulting Group (BCG)
8. Nordea
9. KPMG
10. IKEA

Källa: Universum.

Martin Hammarström

[email protected]