PwC Sverige sände live på Linkedin

”Vad vi har förstått så är vi först i Norden, ja hela Europa…”.

Facebook och Instagram har under längre tid erbjudit livesändningar via sina plattformar. Nu erbjuder även jobbplattformen Linkedin motsvarande livestreamingfunktion, rapporterar Dagens Media.

I februari fick vissa utvalda företag i USA möjlighet att prova tjänsten. Nu har även PwC Sverige testat vad som rapporteras vara en betaversion av Linkedin Live. Första direktsändningen gjordes i måndags.

”Vad vi har förstått så är vi först i Norden, ja hela Europa, att sända live på Linkedin. Eftersom PwC vill vara i digital framkant har vi gjort allt vad vi kunnat för att få vara först ut och testa vad det ger för effekt här i Sverige”, säger Johnny Axelsson, Social Media Manager på PwC, till Dagens Media.

Mellan 50 och 80 personer tittade på livesändningen, som handlade om att förhindra cyberattacker med ett ”penetrationstest”. Sedan dess har videon haft tusentals visningar.

”Det visar att Linkedins algoritmer pushar för det här innehållet lite extra mot nätverket. Det fungerade över förväntan, kvaliteten på ljud och bild var bra och det var enkelt att sända”, säger Johnny Axelsson till tidningen.

Han tror att live i det här formatet kommer att stärka nätverket och lämpa sig väl för event, diskussioner och frågestunder.

Här är en länk till PwC-videon.

Martin Hammarström

[email protected]