PwC och EY ekonomistudenternas drömarbetsgivare

"Revisions"-byråer syns även i civilingenjörs- och it-studenternas ranking.

Simon Fjellner

PwC håller ställningarna när ekonomistudenter i Sverige röstar fram drömarbetsgivaren. Det framgår av Universums årliga arbetsgivarundersökning som totalt omfattar över 24 000 studerande.

”Vi behåller vår plats från föregående år, och försvarar därmed titeln som branschbäst bland revisionsföretagen, något vi är otroligt stolta över”, säger Simon Fjellner, Employer Brand Manager på PwC.

Även EY kvalar in på ekonomernas tio-i-topplista, som kröns av hajpade teknikbolag som Google och Spotify. EY tappar en placering från i fjol på ekonomernas lista men kan i stället glädjas åt att juridikstudenterna höjer byrån från plats 29 till 22. EY:s skatteavdelning omsätter över en halv miljard kronor årligen och anställer en hel del skattejurister. Samtidigt har EY affärsjuridiska avdelning EY Law vuxit snabbt de senaste åren.

De så kallade revisionsbyråerna syns även i civilingenjörs- och it-studenternas ranking. Bland civilingenjörsstudenter hamnar EY i år på plats 62 medan PwC tar plats 95. På ranking av it-studenter hamnar Deloitte på plats 54 medan EY tar plats 73.

Anna Svanberg

”För EY är studenter både potentiella medarbetare och framtida uppdragsgivare, därför är deras uppfattning viktig. Vi är mycket stolta över att studenter med olika utbildningsinriktningar rankar oss som en drömarbetsgivare. Våra uppdrag kräver allt mer en rad olika kompetenser och vi fortsätter att investera i att ge våra medarbetare möjlighet till utveckling och en spännande karriär, säger Anna Svanberg”, vd på EY i Sverige.

Bland övriga revisions- och redovisningsbyråer på Universums lista över ekonomistudenternas drömarbetsgivare är Deloitte, Grant Thornton, KPMG och Aspia.

Mest attraktiva arbetsgivarna bland svenska ekonomistudenter 2020

10 i topp plus Revisionsvärldens urval (förra årets placering inom parentes).

1. Spotify (2)
2. Google (1)
3. IKEA (3)
4. H&M (4)
5. PwC (5)
6. Nike (10)
7. Microsoft (18)
8. Volvo Cars (11)
9. EY (8)
10. Avanza (19)
17. McKinsey & Company (13)
19. Boston Consulting Group, BCG (23)
22. Deloitte (26)
23. Grant Thornton (20)
26. KPMG (25)
53. Bain & Company (70)
57. Visma (84)
74. Accenture (62)
82. Aspia (ny)
86. Ludvig & Co/ LRF Konsult (74)

Källa: Universum

Martin Hammarström

[email protected]