PwC och EY anställer nästan 800 personer i höst

Intaget av nyutexaminerade hos storbyråer på samma nivå som före pandemin.

Katarina Roddar

Sveriges sju största revisionsbyråer, plus Aspia, har anställt över 1 400 nya medarbetare som börjar efter sommaren och under hösten. Det visar en enkät som tidningen Balans gjort hos sina största medlemsbyråer.
Det innebär att intaget av nyutexaminerade är uppe i samma nivå som före pandemin. I fjol var det många byråer som minskade eller helt ströp nyrekryteringen, se tidigare artikel.
• Grant Thornton tar in 120 nya kolleger.
• PwC tar in hela 400 personer som börjar under augusti/september.
”Majoriteten av de nyutexaminerade anställs som revisorsassistenter, men vi anställer även många finansiella analytiker till vår affärsrådgivning, jurister, ekonomer, ingenjörer och systemvetare med fokus på riskhantering”, säger Katarina Roddar, personaldirektör på PwC, till Balans.
• EY välkomnar under hösten 387 nya kollegor, till samtliga affärsområden. 318 uppges komma direkt från universitetet.
• Deloitte tar in 250 nyexaminerade.
”Av dessa börjar 90 personer som revisorsassistenter, och resterande inom vår konsult- och rådgivningsverksamhet”, säger Anna Pontén, HR-ansvarig på Deloitte, till tidningen.
• KPMG anställer en kull på 120 nyutexaminerade inom revision, rådgivning och skatt.
• BDO välkomnar 20 juniora konsulter, främst inom revision.
• Även Mazars har anställt drygt 20 personer till sina större kontor. Det är en redovisningskonsult, fem skattekonsulter och resterande revisorer.
• Aspia tar in 100 personer, de flesta av dem är nyutexaminerade och börjar arbeta som juniora redovisningskonsulter. Redovisnings- och rådgivningsjätten tar även in lönekonsulter och skattejurister direkt från skolorna.

Storbyråerna uppger även att personalen sakta men säkert kan återvända till kontoren, men samtliga tror att de anställda framöver kommer att arbeta på kontoret, hemma och hos kund enligt “hybridmodell”.

Martin Hammarström

[email protected]