PwC i Göteborg flyttar till nybyggt landmärke

Våghuset på Masthuggskajen. Foto NCC.

PwC har tecknat hyresavtal med byggbolaget NCC om fyra hela våningsplan i den nya kontorsbyggnaden Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. Flytten från de nuvarande lokalerna på Skånegatan 1 går i slutet av 2022, när bygget beräknas vara klart.

PwC har drygt 300 medarbetare på kontoret i Göteborg och ska hyra 3102 kvadratmeter på våningsplanen 7 till 10. Sedan tidigare har bland annat advokatfirman Mannheimer Swartling tecknat sig för de översta tre våningsplanen.

I dagsläget sitter man på 5 500  kvadratmeter på Skånegatan.

“De nya lokalerna skapar bättre förutsättningar för framtidens arbetssätt där det går att anpassa arbetsplatsen efter specifika uppgifter. Vi får bättre möjligheter till samverkan mellan kollegor, och sist men inte minst så flyttar vi till lokaler med en tydlig hållbarhetsprägel”, skriver PwC:s presstalesperson Martin Askman till Revisionsvärlden.

Våghuset är en del av stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen som sägs ha ”en mycket hög hållbarhetsprofil”. Våghuset och Brick Studios är de två första kontorsfastigheterna i den nya stadsdelen. Båda har ritats av White Arkitekter.

”Vi ser fram emot att välkomna PwC till Våghuset, en av Göteborgs blivande ikonbyggnader. Huset har en nytänkande arkitektur som kommer att synas och göra avtryck i staden under många år framöver”, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

Martin Hammarström

[email protected]