PwC-chef släpper ledarskapsbok


Två tidigare och en nuvarande PwC-konsult släpper i dagarna boken ”Den gyllene zonen – Att leda i mellanrummen”. Författarna har under en lång tid arbetat med omvärldsanalys, ledarskapsutveckling och strategifrågor.

Författarna är:

  • P-O Gunnarsson. Han arbetade under fjorton år som ledarskapskonsult inom PwC där han också var ansvarig för rådgivning till kommuner. Han driver i dag eget företag inom ledarutveckling – “PO Gunnarsson Ledarskap” – och har jobbat som bland annat förvaltningschef, kommundelschef och kommundirektör i mer än 20 år.
  • Jan Sturesson. Han har tidigare varit delägare på PwC och var under åtta år globalt ansvarig för offentlig och ideell sektor. Han har dessutom skrivit flera böcker med fokus på den offentliga sektorn.
  • Linus Owman. Efter att i mer än tio år arbetat med offentlig sektor inom PwC, varav flera år i en global roll tillsammans med Sturesson, arbetar han nu på PwC:s avdelning för informationssäkerhet (Cyber Security). Linus Owman är statsvetare i grunden.

Boken behandlar olika ”mellanrum” som berör samhället, organisationen, ledaren och människorna runt ledaren. Det kan vara digitalt–analogt, historia–framtid, människa–maskin, ledare–medarbetare, organisation–kund, och privat–offentligt.

”Det handlar om att börja se mellanrummen som möjlighetsrum”, säger Linus Owman i ett pressmeddelande.

Boken utkommer 21 januari på Hio förlag.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se