PwC bjussar på kunskaps-app om digitalisering

Mitt i coronapandemin passar PwC på att erbjuda Digital Fitness App, en app för digital kompetensutveckling, till kunder i Sverige och andra länder.

”Vår ursprungliga tanke med appen var att börja internt och utveckla våra medarbetares digitala kompetenser. Genom att nu släppa den kostnadsfritt till alla hoppas vi kunna hjälpa de som behöver en skjuts i sin digitala utveckling. Det kommer på lång sikt att gynna svenskt näringsliv, säger Sofia Götmar-Blomstedt”, tillträdande vd på PwC, i ett pressmeddelande.

Enligt PwC är ”dagens värld under konstant förändring” och byrån ser ”en växande klyfta mellan människors färdigheter och den kompetens som företag och samhälle behöver”. Därför behöver dagens arbetskraft mer än någonsin tidigare kontinuerligt lära nytt, inte minst inom digitala områden, för att hålla sig aktuella på arbetsmarknaden. Mot den bakgrunden erbjuder PwC sin Digital Fitness App kostnadsfritt till alla under tre månader.

Appen verkar vara utvecklad i USA och innehåller videor med bland annat The Economist, MIT Tech Review och FastCompany. Exempel på teman är AI, blockchain, gigekonomi, tänkande robotar m.m.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se