Vill du arbeta med revision av Sveriges EU-medel?

Vi söker dig som vill arbeta i ett omväxlande och utvecklande arbete med revision av olika myndigheter och organisationer som har mottagit stöd från EU:s olika fonder. Som EU revisor hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter att både bredda och fördjupa sina kunskaper inom området!

ESV:s avdelning för EU-revision har som ansvarsområde att främja en effektiv hantering av EU medel. Uppdraget innebär revision av den svenska förvaltningen och redovisningen av medel för EUs fonder. Våra EU revisorer granskar hur den myndighet som ansvarar för förvaltningen i Sverige genomför sitt uppdrag. Vi reviderar förvaltnings- och kontrollsystemen hos svenska myndigheter som hanterar fondmedlen och genomför granskningar av hur projekten redovisar sina insatser. Vi genomför vårt uppdrag med ett proaktivt anslag för att bidra till en god hantering i Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Det här är en ansvarsfull roll med utvecklande arbetsuppgifter, både självständigt och i grupp. Som EU-revisor hos oss arbetar man med att planera och samordna revisionsaktiviteter inom olika program och du kommer också självständigt att utföra revisioner. Vi utför huvudsakligen system- och projektrevisioner vilka kan inkludera besök på plats hos myndigheter och stödmottagare och när det gäller landsbygdsstöd även i gårdsmiljö. När granskningarna är klara rapporterar vi resultatet till EU-kommissionen, regeringen och de granskade myndigheterna. I ditt arbete kommer du att ha tät kontakt med företrädare från myndigheter, privata aktörer och andra organisationer.

Denna tjänst omfattar både ett självständigt samordnaransvar för revisionen inom ett program med inriktning mot landsbygdsutveckling samt att ingå i ett team med ansvar för granskning av jordbrukarstöd. Som samordningsansvarig har du ett ansvarsfullt uppdrag där du genomför ditt uppdrag effektivt i förhållande till ESV:s uppdrag och våra uppdragsgivare. Du driver dina egna revisioner som kan involvera såväl kollegor som konsulter, samtidigt jobbar du tillsammans med andra i fördjupande och utvecklande uppdrag i projektform.

Vi är lokaliserade centralt i Stockholm. Arbetet medför en del resor, främst inom Sverige men även resor till andra länder inom EU kan förekomma.

Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig med akademisk utbildning i grunden, med inriktning mot ekonomi revision, agronom eller annan utbildning som vi finner relevant. Du har ett brett samhällsintresse och kunskaper om styrning av offentlig verksamhet och EU-frågor i övrigt.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet med liknande frågor. Det är en fördel men inte ett krav om du har erfarenhet från arbete med till exempel revision, utredning eller som verksamhetscontroller. Om denna erfarenhet är från jordbrukssektorn eller landsbygdsföretagande ser vi det som extra meriterande. Körkort är ett krav då tjänsten innebär en del resor där bil behövs.

Dina personliga egenskaper

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att bygga relationer både internt och externt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är analytisk, har sinne för siffror samt förmåga att förstå komplexa organisationer och strukturer. Arbetet innebär både operativt revisionsarbete och samordnings- samt utvecklingsarbete. du har mycket god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Du har en förmåga att sätta frågor i ett bredare perspektiv och förstå hur de politiska besluten omsätts i praktiken vid genomförandet av EU-fonderna. Du är utvecklingsinriktad, ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar.

Mer information

esv.se kan du även läsa mer om hur det är att arbeta hos oss och se en film där flera medarbetare berättar om varför de valt ESV som arbetsgivare.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21 maj 2019. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

För mer information om jobbet är du välkommen att kontakta Barbro Nordgren, enhetschef, telefon 08-690 43 29. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Victoria Karlsson Wigren, HR-specialist, telefon 08-690 45 19 alternativt på hr@esv.se. Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, ordförande SACO, telefon 08-680 44 44 och Johan Hjerpe, ordförande ST, telefon 08-690 43 35.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.