Analytisk och kommunikativ revisionschef

Vi söker en revisionschef med uppgiften att ge kommunens förtroendevalda revisorer ett särskilt kvalificerat stöd i revisionsplanering, framtagande av underlag till riskanalys, upphandling och beställningar av revisionstjänster.

Andra relevanta arbetsuppgifter är att:

  • som sakkunnig göra egna granskningar.
  • hålla kontakter med förvaltningar och bolagen samt med de sakkunniga som anlitas i kommunens revisionsprocesser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot ekonomi/offentlig förvaltning eller annan för verksamheten relevant utbildningsbakgrund. Är du certifierad kommunal revisor är det meriterande alternativt att din utbildning medger att du så småningom kan bli certifierad. Du har erfarenhet av revision- och/eller redovisningsarbete, gärna inom offentlig sektor. Vi ser dessutom positivt på om du har erfarenhet av upphandling.

Viktiga personliga egenskaper i rollen som revisionschef:

  • stor integritet.
  • god analysförmåga.
  • Tänka strategiskt på kort och lång sikt.
  • Bra på att kommunicera både skriftligt och muntligt.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2018-03-18

Referensnummer:   Rece 6/18

Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk.

Rekryteringen görs i samarbete med Visma Recruit.

Kontaktperson

Carl-Olof Bengtsson

Ordförande kommunens revisorer

0470-41060

 

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och sju bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder. Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid.

Kommunens revisorer väljs av kommunfullmäktige och har som uppdrag att årligen granska all verksamhet som bedrivs av styrelser och nämnder. Revisorerna biträds i sitt uppdrag av kommunens revisionschef samt av externa konsulter. För uppdraget finns även administrativt stöd.