Stockholmshem söker redovisningschef

Är du en strukturerad förändringsledare som har nära till skratt?

Stockholmshem söker medarbetare som vill vara med och skapa trygga och hållbara bostadsområden åt våra närmare 60 000 hyresgäster. Vi på Stockholmshem tror på att mångfald skapar en bättre arbetsplats och bättre team och att våra medarbetare vill växa i en kultur där alla är ansvariga för sin egen och bolagets utveckling.

Ditt nya arbete

Ekonomiavdelningen består av enheterna redovisning och controlling. Inom redovisningsenheten är vi åtta medarbetare. Vi har alla lite olika ansvarsområden där vi samarbetar och gör varandra bättre.

I rollen som redovisningschef ingår både att förvalta och att utveckla processer och arbetssätt för den egna verksamheten och även delta i företagsövergripande processflöden där din enhet är en länk i helheten. Du har ett övergripande ansvar för tertial- och årsbokslut samt den löpande kontakten med revisorer och Stockholms stad. Du kommer att tillsammans med medarbetarna sköta upplägg av ekonomirutiner och styrning samt ha det övergripande ansvaret för den löpande ekonomiska verksamheten. Du arbetar även med avdelningens verksamhetsplanering och framtagande av planer och mål på såväl kort som lång sikt.

Du ska kunna inspirera till gemensam ansvarskänsla och delaktighet genom tillit och förtroende. Ledarskapet kräver att du är effektiv i att kommunicera med medarbetare och att du har både människor och verksamhet i fokus. Tillsammans med dina medarbetare och övriga chefer vill du arbeta för ständiga förbättringar inom verksamheten samtidigt som du värnar om att skapa en god arbetsmiljö.

Vi erbjuder

Hos oss är du en del av ett kundnära företag, som vågar tänka nytt och där du får bidra med samhällsnytta varje dag. Vi månar om varandra och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget. Bland annat erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla och pensionsväxla. Du får också spännande och utmanande arbetsuppgifter med utvecklingsmöjligheter och kompetensutveckling inom branschen och företaget. Här trivs vi på jobbet och i medarbetarundersökningar har vi genomgående höga resultat och särskilt högt inom ledarskap.

Din bakgrund

Du är en trygg, vetgirig och analytisk person som gillar att samverka med andra för att skapa resultat. Du är också en strukturerad förändringsledare som tycker om att utveckla och följa upp processer och arbetssätt tillsammans med andra. Du behöver inte veta allt, men brinner för att arbeta med människor och har förståelse för att vi alla är olika. Om du dessutom har nära till skratt och tror på att vi genom samarbete gör varandra bättre, då kommer du att trivas hos oss!

Du är civilekonom eller motsvarande med goda redovisningskunskaper.

  • Minst 5 års erfarenhet inom ekonomiområdet gärna med liknande arbetsuppgifter.
  • Erfarenhet av att arbeta med olika IT-verktyg och ekonomisystem.
  • Erfarenhet av arbetsledning/projektledning.
  • Erfarenhet av fastighetsbranschen är meriterande.

Känner du att denna beskrivning passar in på dig så tveka inte att söka till oss. Sök tjänsten här!

Kontakt

Desiree Öhrvall Nyman, rekryteringskonsult, 08-50811728. Sista ansökningsdag 2022-05-22