Enhetschef inom finansiell revision

Vi söker dig med mångårig erfarenhet av finansiell revision och med ledarerfarenhet från arbete som auktoriserad eller ansvarig revisor.

Riksrevisionen, som är en del av riksdagens kontrollmakt, har unika möjligheter att granska genomförandet av och effektiviteten i det statliga åtagandet. En viktig del i det arbetet är den årliga revisionen (finansiell revision) av omkring 220 statliga myndigheters årsredovisningar. Vårt arbete som genomförs löpande under året bidrar till att brister och felaktigheter ofta kan upptäckas i ett tidigt skede. Eventuella brister rapporteras till myndighetens ledning och till regeringen. Den årliga revisionen utförs i enlighet med internationella revisionsstandarder, som är förenliga med ISA.

Avdelningen för årlig revision består av cirka 110 medarbetare i Stockholm, Jönköping samt Uppsala och leds av en avdelningschef, fyra enhetschefer och två biträdande enhetschefer. Vi söker nu en enhetschef till enhet 2 inom den årliga revisionen som består av cirka 45 medarbetare som är placerade i Stockholm och Jönköping. Enhet 2 har en biträdande enhetschef som ansvarar för verksamheten och personalen på Jönköpingskontoret.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef inom årlig revision leder du enhetens arbete och ansvarar för att arbetet håller god kvalitet. Du har personal- och budgetansvar och ingår även i avdelningens ledningsgrupp och ansvarar tillsammans med övriga chefer för kompetensförsörjning samt utveckling av avdelningens verksamhet.

Vi söker

Vi söker dig med mångårig erfarenhet av finansiell revision och med ledarerfarenhet från arbete som auktoriserad eller ansvarig revisor. Vidare har du relevant akademisk examen, gärna med inriktning mot redovisning och revison. Det är även meriterande med tidigare chefserfarenhet innehållande personal- och budgetansvar eller erfarenhet av statlig revision.

Som person är du analytisk, drivande och har god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du ser till verksamhetens helhet samt har mycket god förmåga att samarbeta, knyta kontakter och företräda myndigheten. Du har dessutom mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vidare är du initiativrik, lösningsorienterad och kommer med förbättringsförslag.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare med ett chefsförordnande om fyra år och med möjlighet till förlängning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll samt svenskt medborgarskap enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Ansökan

Skicka in din ansökan senast 2017-12-13 märkt med dnr 2.2.1-2017-1483. För att söka tjänsten registrerar du personligt brev och CV via Riksrevisionens webbplats (klicka på länken).

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Fler platsannonser

Senior redovisningskonsult, Linköping

Vår affär inom Ekonomiservice och redovisning växer och vi söker nu en erfaren och driven redovisningskonsult till vårt kontor i Linköping.

Nobina söker redovisningsekonom till Service Center Ekonomi, Stockholm

Vi söker en nyfiken och engagerad redovisningsekonom till vårt Service Center Ekonomi, SCE. Nobina är börsnoterat och har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

AB Sagax söker koncernredovisningsekonom, Stockholm

AB Sagax söker koncernredovisningsekonom till huvudkontoret i Stockholm.  Du kommer att arbeta med konsolideringsfrågor, koncernredovisning och finansiell rapportering. AB Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Senior Internal Auditor – Financial Services to Scania, Södertälje

Scania is expanding its Group Internal Audit function due to the steady growth of the company. Currently we are looking for several skilled Senior Internal Auditors to ramp-up our new Financial Services audit department (ZAB).

Auktoriserad redovisningsekonom till SaveTime Ekonomikonsult

Stockholm, Södermalm Till vår kund SaveTime Ekonomikonsult söker vi en auktoriserad redovisningsekonom. Trivs du i ett företag med nära och korta beslutsvägar, lagom mycket administration och gott om utrymme att synas och göra skillnad?

Group Accountant till Scandic Hotels, Stockholm

Nu söker vi dig som vill arbeta som Group Accountant på en av Nordens ledande hotellkedjor, Scandic Hotels.

Group Financial Controller, Stockholm

Till investeringsbolaget Ratos söker vi nu en Group Financial Controller. Som en del av koncernredovisningsgruppen kommer du att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt internrapportering.

Revisorer, Uppsala

Vi behöver förstärka vår organisation inom revision i Uppsala med nya kollegor och vill komma i kontakt med dig som har 2-7 års arbetserfarenhet inom revision och vill fortsätta utvecklas inom området.

Group Reporting Accountant, Stockholm

Vi söker dig som har akademisk examen i företagsekonomi och ca fem års arbetslivserfarenhet från liknande roller eller som kvalificerad redovisningsekonom i större internationella bolag, alternativt som revisor från någon av de större revisionsbyråerna.