OneMed söker analytisk Group Accountant

En bred roll där du får chansen att utvecklas inom både koncernredovisning och controlling i ett större internationellt bolag, kan det vara något för dig?

Du kommer att vara en viktig medarbetare på bolagets centrala finansfunktion med fokus på redovisning, analys och uppföljning, nära ledningen. OneMed befinner sig i en utvecklingsfas och kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för dig som är nyfiken och vill lära dig mer. Som Group Accountant arbetar du på ekonomiavdelning som består av totalt 8 personer varav 3 personer på redovisning. Välkommen till vårt trevliga kontor i Mörby Centrum, Stockholm, där vi sitter tjugotal personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Framtagande av koncernredovisning i samarbete med kollegor
  • Stöd till koncernens dotterbolag i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Stöd till koncernens controlleravdelning med analys och uppföljning
  • Utveckling av koncernens instruktioner för redovisning och rapportering
  • Medverkan vid framtagande av koncernens årsredovisning och delårsrapporter
  • Utveckling och förbättring av processer och rutiner inom ekonomi
  • Medverka vid framtagande av rapporter till bolagets ledning och styrelse


Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning alt motsvarande eftergymnasial utbildning och minst 3 års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Kanske har du arbetat som kvalificerad redovisningsekonom i större internationellt bolag, alternativt som revisor från någon av de större revisionsbyråerna. Rollen är att betrakta som ett mellanting av en redovisnings/rapporteringsroll och en controllerroll, varför dina redovisningskunskaper och din analytiska läggning är av vikt. Det är inget krav att du helt självständigt kan göra ett koncernbokslut, men du behöver ha arbetat med det tidigare och ha ett intresse för redovisning. Då rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska. Goda kunskaper i Excel och Powerpoint är också ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av IFRS och om du tidigare har arbetat med controlling.

Personliga egenskaper
Som Group Accountant samarbetar du och stöttar både kollegor och dotterbolag, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga. Den vi söker är också flexibel och drivs av att lära sig nya saker. Här finns duktiga kollegor att ta stöd av. För att passa in här bör du trivas i en prestigelös miljö med frihet under ansvar.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar OneMed med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-106 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på Meritminds hemsida.

Fler platsannonser