Group Financial Controller, Stockholm

Till investeringsbolaget Ratos söker vi nu en Group Financial Controller. Som en del av koncernredovisningsgruppen kommer du att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt internrapportering. I rollen som Group Financial Controller ingår också att medverka i utvecklingen av koncernrapporteringssystemet och effektivisera rapporteringen. Som Group Financial Controller kommer du att rapportera till företagets ekonomichef och har ett tätt samarbete med övriga medarbetare på Ratos ekonomiavdelning. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Diverse systemrelaterade projekt, främst konsolideringssystemet Aaro
 • Koncern- och bolagsredovisning
 • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen
 • Kontakt med Ratos dotterbolag
 • Delaktig i Ratos månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Utbildning av dotterbolag och investeringsorganisationen i systemrelaterade frågor
 • Moms- och skattefrågor
 • Administration av Ratos försäkringar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom med minst 3–5 års relevant arbetslivserfarenhet. Idag är du troligen revisor eller auktoriserad revisor på någon av de större byråerna eller arbetar med koncernredovisning på ett större bolag. Du kan även arbeta med kvalificerad redovisning då gärna rapporterande till en koncernmoder med IFRS som regelverk. En välutvecklad förståelse för IT och processer samt system är av värde. Kunskaper i konsolideringssystemet Aaro är meriterande och vi förutsätter en god Excelnivå. Engelska behärskar du i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Group Financial Controller är du prestigelös och kan ta dig an olika typer av arbetsuppgifter inom Ratos ekonomiavdelning med engagemang och nyfikenhet. Du är självgående i ditt arbete och tycker om att planera din egen arbetsdag. Du är trygg i dig själv och tar gärna på dig nya utmaningar som du inte tidigare har erfarenhet ifrån. För att trivas i rollen bör du uppskatta en entreprenörskultur samarbete och kan behålla lugnet när tempot ökar.

Placeringsort: Stockholm

Ratos erbjuder
Ratos är ett bolag under utveckling och erbjuder stimulerande miljö i ett börsnoterat investeringsbolag i lokaler centralt i Stockholm. Ratos arbete är baserat på sina grundvärderingar: ”Vi ska vara entreprenöriella, engagerade och ansvarsfulla. Genom god affärsetik säkerställer vi att de vi gör affärer med kan lita på oss, vill välja oss och återkomma. Dessa värderingar utgör grunden för hur vi arbetar och interagerar med varandra och med våra intressenter”.

Om Ratos
Ratos är ett investeringsbolag som äger och utvecklar onoterade medelstora företag i Norden. Målet är att som aktiva ägare bidra till långsiktig och hållbar företagsutveckling i bolagen samt att genomföra värdeskapande transaktioner. Ratos portfölj består av 14 nordiska medelstora bolag där största branscher sett till omsättning är Bygg, Industri och Konsumentvaror/Handel. Ratos är noterat på Nasdaq Stockholm och har totalt cirka 13 400 medarbetare. 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ratos med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070–9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Ansök här!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Fler platsannonser

Group Reporting Accountant, Stockholm

Vi söker dig som har akademisk examen i företagsekonomi och ca fem års arbetslivserfarenhet från liknande roller eller som kvalificerad redovisningsekonom i större internationella bolag, alternativt som revisor från någon av de större revisionsbyråerna.

Enhetschef inom finansiell revision

Vi söker dig med mångårig erfarenhet av finansiell revision och med ledarerfarenhet från arbete som auktoriserad eller ansvarig revisor.

Senior redovisningskonsult, Linköping

Vår affär inom Ekonomiservice och redovisning växer och vi söker nu en erfaren och driven redovisningskonsult till vårt kontor i Linköping.

Revisorer, Uppsala

Vi behöver förstärka vår organisation inom revision i Uppsala med nya kollegor och vill komma i kontakt med dig som har 2-7 års arbetserfarenhet inom revision och vill fortsätta utvecklas inom området.

Nobina söker redovisningsekonom till Service Center Ekonomi, Stockholm

Vi söker en nyfiken och engagerad redovisningsekonom till vårt Service Center Ekonomi, SCE. Nobina är börsnoterat och har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Group Accountant till Scandic Hotels, Stockholm

Nu söker vi dig som vill arbeta som Group Accountant på en av Nordens ledande hotellkedjor, Scandic Hotels.

AB Sagax söker koncernredovisningsekonom, Stockholm

AB Sagax söker koncernredovisningsekonom till huvudkontoret i Stockholm.  Du kommer att arbeta med konsolideringsfrågor, koncernredovisning och finansiell rapportering. AB Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Senior Internal Auditor – Financial Services to Scania, Södertälje

Scania is expanding its Group Internal Audit function due to the steady growth of the company. Currently we are looking for several skilled Senior Internal Auditors to ramp-up our new Financial Services audit department (ZAB).

Auktoriserad redovisningsekonom till SaveTime Ekonomikonsult

Stockholm, Södermalm Till vår kund SaveTime Ekonomikonsult söker vi en auktoriserad redovisningsekonom. Trivs du i ett företag med nära och korta beslutsvägar, lagom mycket administration och gott om utrymme att synas och göra skillnad?