Group Accountant till Scandic Hotels, Stockholm

Nu söker vi dig som vill arbeta som Group Accountant på en av Nordens ledande hotellkedjor, Scandic Hotels.

Nu söker vi dig som vill arbeta som Group Accountant på en av Nordens ledande hotellkedjor, Scandic Hotels. Som Group Accountant kommer du att arbeta med koncernredovisning och konsolidering av Scandics nio dotterbolag samt med den externa finansiella rapporteringen då Scandic är ett börsnoterat bolag. Rollen innebär även att delta i olika projekt som att exempelvis ansvara för uppdateringen av koncernens ekonomihandbok.

Arbetsuppgifter som Group Accountant
Tillsammans med Director Group Accounting kommer du ansvara för att koncernboksluten håller god kvalitet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

  • Koncernredovisning och konsolidering, vilket inkluderar månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Delta i upprättandet av delårsrapporter och årsredovisning som del av Scandics externa finansiella rapportering
  • Ge support till dotterbolagen i redovisningsfrågor och i regelverket IFRS
  • Kassaflödesanalyser
  • Transfer Pricing
  • Delta i projekt avseende redovisning, intern kontroll och övriga frågor som hanteras ur ett koncernperspektiv
  • Diverse ad hoc-uppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet
Du är civilekonom eller motsvarande och har 2-3 års erfarenhet från revision eller redovisning och du har också hunnit skaffa dig erfarenhet av koncernredovisning och tycker att det är ett spännande område att utvecklas inom. Vidare har du god förståelse och framförallt intresse för IFRS.  Du har goda kunskaper i Excel och har du erfarenhet av BPC som rapporterings- och konsolideringssystem är det meriterande. Då tjänsten innebär internationella kontakter, talar och skriver du engelska obehindrat.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en handlingskraftig person som är positiv och som gillar att samarbeta med andra. Du tycker om att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter och van att arbeta självständigt. För att lyckas i rollen bör du även vara strukturerad, noggrann och ha en god kommunikativ förmåga. Vidare är du en ödmjuk person som är lyhörd och smidig.

Placeringsort: Stockholm

Om Scandic Hotels:
Scandic Hotels är ett nordiskt hotellföretag i världsklass! Vår mission är att ”skapa en enastående hotellupplevelse för de många människorna”.

Med fler än 200 hotell och 14 000 medarbetare i sju länder är vi den största hotellkedjan i Norden. På Scandic får du möjlighet att utvecklas genom inspirerande karriärvägar, både i Sverige och utomlands och vi ser gärna att du har vilja och potential att ta ytterligare steg inom vår organisation. Vi erbjuder dig en arbetsplats där bland annat mångfalds- & hållbarhetsfrågor har ett stort fokus – vi hoppas att du vill bidra med ditt engagemang och din kompetens så vi kan ge våra framtida gäster ännu bättre hotellupplevelser.
Läs mer om oss på scandichotelsgroup.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Scandic Hotels med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Ansök till tjänsten här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Fler platsannonser

Senior Internal Auditor – Financial Services to Scania, Södertälje

Scania is expanding its Group Internal Audit function due to the steady growth of the company. Currently we are looking for several skilled Senior Internal Auditors to ramp-up our new Financial Services audit department (ZAB).

Group Financial Controller, Stockholm

Till investeringsbolaget Ratos söker vi nu en Group Financial Controller. Som en del av koncernredovisningsgruppen kommer du att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt internrapportering.

AB Sagax söker koncernredovisningsekonom, Stockholm

AB Sagax söker koncernredovisningsekonom till huvudkontoret i Stockholm.  Du kommer att arbeta med konsolideringsfrågor, koncernredovisning och finansiell rapportering. AB Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Nobina söker redovisningsekonom till Service Center Ekonomi, Stockholm

Vi söker en nyfiken och engagerad redovisningsekonom till vårt Service Center Ekonomi, SCE. Nobina är börsnoterat och har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Revisorer, Uppsala

Vi behöver förstärka vår organisation inom revision i Uppsala med nya kollegor och vill komma i kontakt med dig som har 2-7 års arbetserfarenhet inom revision och vill fortsätta utvecklas inom området.

Enhetschef inom finansiell revision

Vi söker dig med mångårig erfarenhet av finansiell revision och med ledarerfarenhet från arbete som auktoriserad eller ansvarig revisor.

Auktoriserad redovisningsekonom till SaveTime Ekonomikonsult

Stockholm, Södermalm Till vår kund SaveTime Ekonomikonsult söker vi en auktoriserad redovisningsekonom. Trivs du i ett företag med nära och korta beslutsvägar, lagom mycket administration och gott om utrymme att synas och göra skillnad?

Senior redovisningskonsult, Linköping

Vår affär inom Ekonomiservice och redovisning växer och vi söker nu en erfaren och driven redovisningskonsult till vårt kontor i Linköping.

Group Reporting Accountant, Stockholm

Vi söker dig som har akademisk examen i företagsekonomi och ca fem års arbetslivserfarenhet från liknande roller eller som kvalificerad redovisningsekonom i större internationella bolag, alternativt som revisor från någon av de större revisionsbyråerna.