Group Accountant till Scandic Hotels, Stockholm

Nu söker vi dig som vill arbeta som Group Accountant på en av Nordens ledande hotellkedjor, Scandic Hotels.

Nu söker vi dig som vill arbeta som Group Accountant på en av Nordens ledande hotellkedjor, Scandic Hotels. Som Group Accountant kommer du att arbeta med koncernredovisning och konsolidering av Scandics nio dotterbolag samt med den externa finansiella rapporteringen då Scandic är ett börsnoterat bolag. Rollen innebär även att delta i olika projekt som att exempelvis ansvara för uppdateringen av koncernens ekonomihandbok.

Arbetsuppgifter som Group Accountant
Tillsammans med Director Group Accounting kommer du ansvara för att koncernboksluten håller god kvalitet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

  • Koncernredovisning och konsolidering, vilket inkluderar månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Delta i upprättandet av delårsrapporter och årsredovisning som del av Scandics externa finansiella rapportering
  • Ge support till dotterbolagen i redovisningsfrågor och i regelverket IFRS
  • Kassaflödesanalyser
  • Transfer Pricing
  • Delta i projekt avseende redovisning, intern kontroll och övriga frågor som hanteras ur ett koncernperspektiv
  • Diverse ad hoc-uppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet
Du är civilekonom eller motsvarande och har 2-3 års erfarenhet från revision eller redovisning och du har också hunnit skaffa dig erfarenhet av koncernredovisning och tycker att det är ett spännande område att utvecklas inom. Vidare har du god förståelse och framförallt intresse för IFRS.  Du har goda kunskaper i Excel och har du erfarenhet av BPC som rapporterings- och konsolideringssystem är det meriterande. Då tjänsten innebär internationella kontakter, talar och skriver du engelska obehindrat.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en handlingskraftig person som är positiv och som gillar att samarbeta med andra. Du tycker om att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter och van att arbeta självständigt. För att lyckas i rollen bör du även vara strukturerad, noggrann och ha en god kommunikativ förmåga. Vidare är du en ödmjuk person som är lyhörd och smidig.

Placeringsort: Stockholm

Om Scandic Hotels:
Scandic Hotels är ett nordiskt hotellföretag i världsklass! Vår mission är att ”skapa en enastående hotellupplevelse för de många människorna”.

Med fler än 200 hotell och 14 000 medarbetare i sju länder är vi den största hotellkedjan i Norden. På Scandic får du möjlighet att utvecklas genom inspirerande karriärvägar, både i Sverige och utomlands och vi ser gärna att du har vilja och potential att ta ytterligare steg inom vår organisation. Vi erbjuder dig en arbetsplats där bland annat mångfalds- & hållbarhetsfrågor har ett stort fokus – vi hoppas att du vill bidra med ditt engagemang och din kompetens så vi kan ge våra framtida gäster ännu bättre hotellupplevelser.
Läs mer om oss på scandichotelsgroup.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Scandic Hotels med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Ansök till tjänsten här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Fler platsannonser

Ekonom med redovisningsinriktning, Linköping

Ida Infront söker nu en skicklig ekonom med redovisningsinriktning till sitt administrativa centrum. Vi erbjuder dig stora möjligheter att vara med och påverka samt ett utmanande och utvecklande jobb, med placering i nyrenoverade lokaler centralt i Linköping!

Group Reporting Accountant, Stockholm

ç…

Erfaren skattekonsult till Luleå

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Hos oss får du chansen att vara med och utveckla framtidens näringsliv tillsammans med Sveriges entreprenörer.

Redovisningskonsult, Göteborg

Är du en driven redovisningskonsult som brinner för att ge småföretagare rådgivning? Vi erbjuder dig en spännande roll med stora möjligheter att påverka din egen utveckling och kontorets fortsatta tillväxt.

Revisionskontoret vid Stockholms läns landsting rekryterar

Är du revisor, ekonom eller utredare och intresserad av samhällsutveckling är du välkommen att söka en ny utmaning i ett kvalificerat och varierande arbete i ett landsting i ständig förändring.

Redovisningskonsult med ansvar för mindre byrå

Till BTR’s dotterbolag Berlis Redovisning söker vi en senior redovisningskonsult med ansvar för våra tre erfarna redovisningskonsulter. Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av självständigt ekonomiarbete på byrå och ett genuint intresse av redovisning och att leverera hög kundservice.

Senior lönekonsult till Gävle

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Hos oss får du chansen att vara med och utveckla framtidens näringsliv tillsammans med Sveriges entreprenörer.

Senior Internal Auditor – Financial Services to Scania, Södertälje

Scania is expanding its Group Internal Audit function due to the steady growth of the company. Currently we are looking for several skilled Senior Internal Auditors to ramp-up our new Financial Services audit department (ZAB).

Group Financial Controller, Stockholm

Till investeringsbolaget Ratos söker vi nu en Group Financial Controller. Som en del av koncernredovisningsgruppen kommer du att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt internrapportering.

AB Sagax söker koncernredovisningsekonom, Stockholm

AB Sagax söker koncernredovisningsekonom till huvudkontoret i Stockholm.  Du kommer att arbeta med konsolideringsfrågor, koncernredovisning och finansiell rapportering. AB Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.