Ekobrottsmyndigheten söker ekorevisor till Sundsvall

På Ekobrottsmyndigheten, EBM, arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister under gemensam ledning för att bekämpa ekonomisk brottslighet.

Ekobrottskammaren i Umeå, med enhet i Sundsvall, bedriver ekobrottsbekämpning i de fyra nordligaste länen. Förundersökningsprocessen på Ekobrottsmyndigheten bedrivs i team med kammaråklagaren som förundersökningsledare och där administratörer, poliser och utredare med specialistkunskaper inom bl.a. revision och analys ingår. Nu söker vi en ekorevisor med placering i Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Som ekorevisor är ditt huvudsakliga ansvar att biträda i åklagarledda utredningar med fördjupad kunskap inom ekonomi eller skatterätt. Arbetsuppgifterna innebär att under förundersökningsprocessens gång granska räkenskaper, göra kvalificerade ekonomiska utredningar, analyser och utlåtanden inom ekonomi och skatterätt. Vidare ingår att samla in utredningsmaterial, säkra bevisning och undersöka olika ekonomiska eller skattemässiga konsekvenser samt att hålla eller delta vid förhör. Vid behov kan det bli aktuellt för dig att antingen biträda åklagaren under domstolsförhandlingen eller avlägga vittnesmål i domstol.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• civilekonomexamen eller liknande ekonomisk utbildning med inriktning mot redovisning
• erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete; t ex en bakgrund som auktoriserad eller godkänd revisor eller skatterevisor, redovisnings- eller ekonomiansvarig eller liknande
• gedigen kunskap om redovisning, god redovisningssed och skatteregler
• hög IT-kompetens och är en van användare av framför allt Excel, Word och PowerPoint
• god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av att analysera räkenskapsinformation och strukturera stora mängder information bland annat i IT-miljö
• kunskaper i obeståndsrätt
• erfarenhet av arbete med brottsutbytesfrågor
• yrkeserfarenhet från rättsväsendet eller Skatteverket
• erfarenhet av utredningsarbete och att hålla förhör
• erfarenhet av organisationsöverskridande samverkan
• språkkunskaper i engelska

Egenskaper

Som person är du ansvarstagande och engagerad samt driven och prestigelös. Du arbetar strukturerat, noggrant och effektivt samt trivs i en utvecklings- och förändringsbenägen miljö. Du är även analytisk och pedagogisk. Du trivs att arbeta i samarbete med andra och har mycket god samarbetsförmåga. För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen. När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Information

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass är svenskt medborgarskap ett krav och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske.
Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning med placering i Sundsvall. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Lotta Sundström tfn 010-562 97 92.
Fackliga företrädare för Saco-S John Keränen tfn 010-562 92 23, för ST Karin Hallström Norberg 010-562 91 71 och för Polisförbundet Sofia Ask tfn 010-563 87 10.

Välkommen med din ansökan via webbplatsen senast den 8 december 2022.