Chef till Internrevisionen Stockholms universitet

Vi söker dig som är redo att anta nya revisionsutmaningar i en spännande organisation. Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Internrevisionen består för närvarande av två internrevisorer och en internrevisionschef. Stockholms universitets styrelse är Internrevisionens uppdragsgivare och Internrevisionen är placerad direkt under styrelsen. Resultatet av arbetet rapporteras löpande under året till styrelsen. Under året samverkar Internrevisionen även med styrelsens revisionsutskott och styrelsens ordförande.

Arbetsuppgifter

Som chef för Internrevisionen får du en unik inblick i universitetets organisation. Ditt arbete är självständigt och ger goda möjligheter till personlig och professionell utveckling samt till att vidareutveckla internrevisionens gransknings- och rapporteringsmetoder.

I arbetet ingår att upprätta en årlig revisionsplan och att ansvara för att planerade granskningar genomförs, att den interna styrningen och kontrollen utvärderas samt att förslag lämnas på effektiviseringar och förbättringar inom verksamheten. Arbetet innebär att du med bibehållen självständighet och integritet etablerar ett gott samarbete med universitetsledningen och de delar av verksamheten som granskas. Som chef ansvarar du för enhetens kvalitets- och kompetensarbete och bevakar utvecklingen inom internrevisionsområdet.

Kvalifikationer

Du har:

  • Akademisk examen inom ekonomi, samhällsvetenskap, juridik eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Minst fem års erfarenhet av intern och/eller extern revision från statlig verksamhet, alternativt annan yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • En mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska samt god förmåga att tillgodogöra dig komplex information på engelska.

Meriterande kvalifikationer:

  • Tidigare chefserfarenhet.
  • Certifiering som internrevisor.
  • Ledarskapsutbildning.

Personliga egenskaper

Som person är du modig, lyhörd och har förmågan att skapa ett gott arbetsklimat.

För att lyckas i din roll behöver du ha ett stort intresse för såväl människor som för verksamheten. Du behöver vara analytisk, strukturerad, hålla deadlines och arbeta utifrån ett helhetsperspektiv på verksamheten. Du besitter ledaregenskaper och agerar med prestigelöshet och transparens. Rollen ställer även krav på objektivitet, oberoende, beslutsförhet och personlig integritet.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare, provanställning kan komma att tillämpas. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av personalspecialist Linnea Jilkén, tfn 08-16 16 25, [email protected], och av universitetets styrelseordförande Mats Melin, tfn 0708-76 49 30.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, [email protected], Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, [email protected], samt [email protected] (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Klicka här!

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag: 2022-09-21

Stockholms universitet är rankat som ett av världens 100 främsta lärosäten. Vi är en av Europas ledande institutioner för högre utbildning och forskning inom humanvetenskap och naturvetenskap. Vid universitetet är mer än 30 500 helårsstudenter, 1 400 doktorander och 5 700 medarbetare verksamma vid ca 60 institutioner och 13 centrala förvaltningsavdelningar. År 2021 hade Stockholms universitet en total omsättning på drygt 5,8 miljarder kronor.

 

Fler platsannonser