AB Sagax söker koncernredovisningsekonom, Stockholm

AB Sagax söker koncernredovisningsekonom till huvudkontoret i Stockholm.  Du kommer att arbeta med konsolideringsfrågor, koncernredovisning och finansiell rapportering. AB Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Bolaget äger fastigheter i sex europeiska länder och har kontor i fyra av dessa länder. Som koncernredovisningsekonom kommer du att rapportera till koncerncontrollern. Du kommer att arbeta på AB Sagax kontor vid Engelbrektsplan mitt i centrala Stockholm och vara en av tre medarbetare som ansvarar för koncernredovisningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som koncernredovisningsansvarig:

 • Koncernkonsolidering och koncernredovisning.
 • Säkerställa god kvalitet i rapporteringen i enlighet med rapporteringskraven.
 • Skatt i koncernredovisningen.
 • Delta aktivt i arbetet med koncernens kvartalsrapporter och årsredovisningar.
 • Tillsammans med det övriga teamet utveckla och driva förbättrings- och effektiviseringsarbete.

Kvalifikationer och erfarenhet
För att fungera i rollen som koncernredovisningsekonom har du civilekonomexamen eller motsvarande, gärna med inriktning mot redovisning och 5 års erfarenhet från koncernredovisning. Du känner till IFRS-regelverket och har medverkat vid upprättande av årsbokslut samt årsredovisningar. Har du tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen är det ett plus, men inget krav. Vidare är det en fördel om du är duktig på att uttrycka dig i skrift. Du har goda kunskaper inom Excel och har tidigare erfarenhet av koncernrapporteringssystem. Vidare kommunicerar du obehindrat både på svenska och engelska i tal samt skrift.

Personliga egenskaper
Som person är det mycket viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete. Hos Sagax är lagarbete uppskattat och det förväntas att Du gör det lilla extra för att hjälpa dina kollegor. Du är en ansvarstagande person som förmår att hantera krav på att leverera i tid. Du kan snabbt sätta dig in i komplexa frågor och skaffa dig en översikt över stora mängder av finansiell information. Vidare trivs du med och föredrar att arbeta på ett strukturerat sätt. Sagax är ett bolag med korta beslutsvägar och det är viktigt att du trivs i en miljö där bolagets bästa alltid prioriteras.  Företagskulturen är stark och intresset för bolagets utveckling är stort bland medarbetarna.

Placeringsort: Stockholm

Om AB Sagax
AB Sagax är ett fastighetsbolag med affärsidé att investera i kommersiella fastigheter främst inom segmentet lager och lätt industri. Sagax fastighetsinnehav per 30 juni 2017 uppgick till 2 399000 kvadratmeter fördelat på 479 fastigheter. AB Sagax (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Bolaget äger fastigheter i Sverige, Finland, Frankrike, Nederländerna, Danmark och Tyskland. Bolaget har totalt 46 anställda i Stockholm, Helsingfors, Paris och Rotterdam. Huvudkontoret med 26 medarbetare är beläget vid Engelbrektsplan i centrala Stockholm. Mer information finns på www.sagax.se.

 

Som koncernredovisningsekonom på AB Sagax erbjuds Du:

 • En professionell arbetsmiljö som präglas av entreprenörskap.
 • En bolagskultur med stark intern gemenskap.
 • En organisation där du har goda möjligheter att påverka Dina arbetsrutiner.
 • Att utgöra en del av ett framgångsrikt och snabbt växande bolag inom fastighetsbranschen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar AB Sagax med Meritmind. För mer information är Du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Casper Båge von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in Din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan Du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Sök tjänsten här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Fler platsannonser

Senior redovisningskonsult, Linköping

Vår affär inom Ekonomiservice och redovisning växer och vi söker nu en erfaren och driven redovisningskonsult till vårt kontor i Linköping.

Nobina söker redovisningsekonom till Service Center Ekonomi, Stockholm

Vi söker en nyfiken och engagerad redovisningsekonom till vårt Service Center Ekonomi, SCE. Nobina är börsnoterat och har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Revisorer, Uppsala

Vi behöver förstärka vår organisation inom revision i Uppsala med nya kollegor och vill komma i kontakt med dig som har 2-7 års arbetserfarenhet inom revision och vill fortsätta utvecklas inom området.

Group Accountant till Scandic Hotels, Stockholm

Nu söker vi dig som vill arbeta som Group Accountant på en av Nordens ledande hotellkedjor, Scandic Hotels.

Group Reporting Accountant, Stockholm

Vi söker dig som har akademisk examen i företagsekonomi och ca fem års arbetslivserfarenhet från liknande roller eller som kvalificerad redovisningsekonom i större internationella bolag, alternativt som revisor från någon av de större revisionsbyråerna.

Enhetschef inom finansiell revision

Vi söker dig med mångårig erfarenhet av finansiell revision och med ledarerfarenhet från arbete som auktoriserad eller ansvarig revisor.

Auktoriserad redovisningsekonom till SaveTime Ekonomikonsult

Stockholm, Södermalm Till vår kund SaveTime Ekonomikonsult söker vi en auktoriserad redovisningsekonom. Trivs du i ett företag med nära och korta beslutsvägar, lagom mycket administration och gott om utrymme att synas och göra skillnad?

Group Financial Controller, Stockholm

Till investeringsbolaget Ratos söker vi nu en Group Financial Controller. Som en del av koncernredovisningsgruppen kommer du att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt internrapportering.

Senior Internal Auditor – Financial Services to Scania, Södertälje

Scania is expanding its Group Internal Audit function due to the steady growth of the company. Currently we are looking for several skilled Senior Internal Auditors to ramp-up our new Financial Services audit department (ZAB).