Planer på revisorsprov i Malmö och Göteborg

Revisorsinspektionen flyttade vårens revisorsprov till augusti av smittskyddsskäl. Inför höstens prov 23–24 november diskuterar Revisorsinspektionen möjligheten att anordna tentamen även i Malmö och Göteborg.

”Så som det ser ut nu planerar vi att ha provet i Stockholmsmässan i Älvsjö, men det är mycket möjligt att vi får tänka om. Att vi inte bara lägger provet i fler lokaler, utan också i fler städer. Då tittar vi preliminärt på Malmö och Göteborg. I månadsskiftet augusti/september ska vi diskutera höstens situation närmare”, säger Christer Petersson, handläggare på Revisorsinspektionen.

Provet som skrivs nu i dagarna är anpassat till corona-restriktionen om ett maxantal på 50 personen i samma lokal. Revisorsinspektionen har delat upp tentanderna mellan Stockholmsmässan i Älvsjö och ett antal mindre rum på Garnisonen på Karlavägen.

”I våras när vi förstod att pandemin inte skulle försvinna under överskådlig tid erbjöd vi tentanderna tre möjligheter. Att skriva provet i augusti, att skriva provet tillsammans med höstkullen i november eller att avsäga sin plats och få pengarna tillbaka”, säger Christer Petersson till Balans.

Myndigheten jobbar på att inom en snar framtid kunna erbjuda digitala prov.

Martin Hammarström

[email protected]