PE Accounting och SEB lanserar fakturalån

Sharona Gessler, SEB och PE Accountings vd Pontus Björnsson.

Redovisningstjänsten PE Accounting lanserar tillsammans med SEB en ny finansieringstjänst för tillväxtbolag. Tjänsten kallas PE Block och gör det möjligt för kunder att låna pengar med grupper av kundfakturor som säkerhet.

”Vi blir hela tiden uppdaterade kring hur det går för kunden och vet att siffrorna stämmer. Det gör det möjligt att erbjuda finansiering som både kostar mindre för kunden och är säkrare för banken. För oss som satsar mycket på tillväxtbolag är det här en naturlig väg att gå,” säger Sharona Gessler, chef för Business Development, Corporate Market, på SEB.

År 2019 blev SEB delägare i PE Accounting och de driver tillsammans ett innovationsarbete kring teknik som ska förenkla för företag. Den nya finansieringstjänsten bygger på en direkt integration mellan deras system. Kundens kundfakturor som utgör säkerheten stäms av mellan systemen och det mesta av administrationen kring finansieringen automatiseras helt. Enligt bolagen sker utlåningen till villkor som tidigare endast varit tillgängliga för större bolag.

”Vi har en stor del kunder som är mycket framgångsrika och på samma gång i en tillväxtfas där de behöver rörelsefinansiering i perioder. De får däremot sällan lika bra villkor som mer etablerade stora företag och administrationen blir för tung. Det här är ett sätt att komma åt det problemet och göra deras tillväxtresa enklare både i med och motgångar,” säger PE Accountings vd Pontus Björnsson

Martin Hammarström

[email protected]