PE Accounting byter vd

Pontus Björnsson rekryteras externt – målet: göra redovisningstjänsten till miljardbolag.

Pontus Björnsson

PE Accounting, den snabbväxande redovisningstjänsten som utvecklat ett eget ekonomisystem, har rekryterat Pontus Björnsson som ny vd. Han kommer närmast från Phoniro, Assa Abloy, där han varit vd de senaste åren. Björnsson har arbetat i programvarusektorn i över 20 år, bland annat på den svenskgrundade upphandlingslösningen IBX som år 2010 såldes till Capgemini.

PE Accountings nuvarande vd, medgrundaren Olle Rydqvist ska vara föräldraledig en tid för att sedan komma tillbaka i en roll där han fokuserar på ”innovation, affärsutveckling och kultur”. Rydqvist sitter även i bolagets styrelse och dessutom i branschorganisationen Srf konsulternas styrelse.

Vd-skiftet sker formellt den 1:a november. I ett pressmeddelande motiveras vd-skiftet med att bolagets nästa tillväxtsteg sätter nya krav på ledarskapet.

”När vi startade PE så satte vi ett riktigt tufft mål. Vi skulle omsätta 100 miljoner på under 10 år och göra det utan nyemission. I januari 2021 när årsredovisningen undertecknas har det gått 9,5 år sedan PE startades och omsättningen är nu över 100 miljoner, utan att nyemissioner har genomförts. Målet vi grundare satte är uppnått och vi påbörjar vår resa mot nästa mål, att omsätta en miljard inom nästkommande 10 år”, säger Olle Rydqvist i ett pressmeddelande.

PE Accounting arbetar hårt med automatisering och fokuserar inte minst på kundsegmentet medelstora tjänsteföretag. Bolaget värderas till 350 Mkr och har bland annat SEB och Alfvén & Didrikson som delägare. Byrån har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

”Jag har personligen följt PE sedan 2016 och varit imponerad av bolaget och deras lösning. PE tar digitaliseringen ett steg längre genom graden av automatisering. De går från mjukvara till en komplett tjänst. Det känns otroligt spännande att transformera en bransch på det sätt som PE gör med redovisningsbranschen och den resan vill jag vara delaktig i,” säger Pontus Björnsson, tillträdande vd på PE Accounting.

Martin Hammarström

[email protected]