PE Accounting bankavstämmer var 15:e minut

”Kontroll över cashflow är för många av våra kunder en stor stressfaktor”.

Fredrik Ljungblad ovan och Olle Rydqvist nedan.

Den snabbväxande redovisningstjänsten PE Accounting släpper tillsammans med delägaren SEB vad som uppges vara en av ”marknadens snabbaste integration för bankavstämning”. Nu kan redovisningssystemet göra automatiska avstämningar med SEB ske var 15:e minut istället för som hittills en gång per dag.

“Kontroll över cashflow är för många av våra kunder en stor stressfaktor och behovet av snabba korrekta beslutsunderlag är idag större än någonsin. Samhället i stort rör sig i ett snabbare tempo och så gör även företagen”, säger Olle Rydqvist, CEO och medgrundare av PE Accounting, i ett pressmeddelande.
Tanken är att de snabba avstämningarna ska ge kunderna bättre kontroll över vad som fakturerats och när pengarna kommer in på kontot.
“Vi frågade en lång rad företagsägare och VD:ar varför de loggade in i banken trots att vi uppdaterade siffrorna direkt mot PE en gång per dag och fick klart och tydligt höra att mer frekventa uppdateringar var viktigt för dem, därför blev det här en del i vår utvecklingsplan,” säger Fredrik Ljungblad, Segmentmanager SME, Corporate Market SEB.
PE Accounting är en redovisningsbyrå som utvecklat egen mjukvara och som riktar sig mot framför allt till litet större tjänsteföretag. I mars gick SEB in som delägare i redovisningstjänsten i en transaktion som värderade PE Accounting till hela 250 Mkr, se tidigare artikel.
Läs även om Fortnox planer på att bli betalningsförmedlare och på så sätt möjliggöra för kunderna att göra löpande betalningar direkt genom redovisningsprogrammet.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se