PE Accounting automatiserar gigekonomin

PE Accountings vd Olle Rydqvist och Workamos vd Olof Norlander.

I fjol berättade redovisningstjänsten PE Accounting hur man tillsammans med startupfabriken EPTI ville bygga en ny tjänst för gig-jobbare som vill fakturera utan företag. Nu lanseras tjänsten Workamo som utmanar etablerade företag som Cool Company och Frilans Finans. Workamo har PE Accountings egenutvecklade mjukvara i bakgrunden och påstår sig tack vare automatisering kunna erbjuda gig-tjänsterna för halva priset jämfört med de stora aktörerna på marknaden.

Plattformen är enligt grundarna byggd inte bara med giggarna själva i åtanke, utan har även fokus på företagen som anlitar giggare.

”För oss på PE Accounting är det här ett första steg för att kunna erbjuda fler aktörer möjligheten att skapa nya tjänster och plattformar med hjälp av vår teknik. Vi säkerställer helt enkelt att allt kan skötas så automatiskt som möjligt och är både pålitligt och säkert. Min förhoppning är att många fler än Workamo ser möjligheterna med att skapa nya spännande tjänster där vi kan underlätta administrationen” säger Olle Rydqvist, medgrundare och vd på PE Accounting.

Martin Hammarström

[email protected]