Örebros tillväxtbyrå vägrar tappa fart

Acartas mål - att bli en byrå med 8-10 medarbetare. ”Bra period att ta nästa kliv”.

Anna Kask och Angelica Gustafsson.

För andra året i rad tar Acarta Redovisning hem priset Årets tillväxtbyrå i Örebro län. Byrån redovisade under det senaste räkenskapsåret en omsättningsökning med 23 procent till 5,4 Mkr. Även rörelseresultatet ökade. Revisionsvärlden fick en miniintervju med ägarna Anna Kask och Angelica Gustafsson.

Hur har ni vuxit det senaste året?

”Konsulter är en viktig kundgrupp för vår byrå. I början arbetade vi endast med flera stora konsultbolag, men det senaste året har vi även fått en mängd mindre konsultfirmor och enmanskonsulter”, säger Anna Kask.

Hur skiljer sig ert arbete för de små respektive stora konsultbolagen?

”Med våra större kunder arbetar vi ofta som en extern ekonomiavdelning. Då är vi mer involverade i hela bolaget och rapporterar direkt till vd:n ”, säger Anna Kask.

För vilken typ av bolag ser ni de största tillväxtmöjligheterna framåt?

”Det är svårt att säga, vi gillar såklart alla typer av kunder. Det är spännande att arbeta för de litet större bolagen, och vi vill gärna ha flera sådana uppdrag. Det kan dock vara en större utmaning att få in dem som kunder ”, säger Anna Kask.

Hur har coronapandemin och konjunkturnedgången påverkat er?

”Just nu arbetar vi mest hemifrån och träffas på Teams. Vi turas om att gå till kontoret om något behöver göras där. I stort fungerar det bra, vi var digitala redan innan pandemin så vårt arbetssätt skiljer sig inte mycket. Stora skillnaden är vart vi sitter och att vi inte träffas fysiskt och det är något vi saknar då vi är ett väldigt tight gäng. Vi har även lyckats få in flera nya kunder under pandemin”, säger Anna Kask.

Idag är ni fem medarbetare på byrån. Hur många tror du att ni är om ett år?

”Förhoppningsvis sex eller sju. Målet är att bli en byrå med 8-10 medarbetare och nu känns det som en bra period att ta nästa kliv”, säger Angelica Gustafsson.

Kan det bli aktuellt att specialisera er eller kanske anställa en lönespecialist?

”Troligen inte. Vår filosofi är att alla på byrån ska ha kundkontakt och alla ska få arbeta med alla arbetsmoment. Vi tycker att det ger mer variation i arbetet”, säger Angelica Gustafsson.

Intervjun gjordes vid Byrålunch, en digital och regional nätverksträff som anordnas länsvis. Bakom Byrålunch och priset Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och mjukvaruföretaget Agoy. Läs mer här.

Martin Hammarström

[email protected]