”Omställningen till automatiserad redovisning kommer att accelerera”

Deskjockeys Peter Rexhammar om hur coronakrisen påverkar byråerna och kunderna.

Peter Rexhammar. Foto: S Norén

Tidningen Balans har intervjuat revisions- och redovisningsbyrån Deskjockeys Peter Rexhammar om coronakrisens effekter. Han uppger att vanan att arbeta digitalt har visat sig vara en stor fördel i samband med krisen.

”Arbetssättet är så gott som detsamma som tidigare, med den skillnaden att de allra flesta arbetar hemifrån. Eftersom vi arbetat papperslöst i flera år så har vi varit väl förberedda för detta”, säger han till Balans.

Han uppger att byrån mitt i krisen blivit kontaktade av nya kunder som vill ha hjälp att övergå till en automatiserad redovisning.

”Därmed tror jag att omställningen till automatiserad redovisning kommer att accelerera. För vår egen bransch ser jag en pressad framtid för byråer som baserar sina intäkter på manuell transaktionshantering. Det är många därute som inte gjort läxan utan år efter år stoppat huvudet i sanden och tänkt att molnbaserade redovisningssystem är detsamma som automationer”, säger Peter Rexhammar i intervjun.

Han räknar med att hösten kommer att ge ”den största nykundstillströmningen i Deskjockeys historia. En höst där många företag vaknar till och förstår värdet av finansiella rapporter i realtid, i stället för att få rapporter den 12:e i månaden, 42 dagar efter månadsslutet.”

Martin Hammarström

[email protected]