”Tillväxten beror i första hand av förvärv”
För att läsa vidare behöver du en prenumeration
Läs gratis i fyra veckor
Redan prenumerant?
Mazars omsättning växte med 8,4 procent till 310 miljoner kronor under det brutna räkenskapsår som avslutades den sista augusti i fjol. Det framgår av det senaste bokslutet.
”Tillväxten beror i första hand av förvärv men också på duktiga kollegor som expanderar”, skriver Mazars vd Marianne Sandén Ljungberg i ett mejl till Revisionsvärlden.
Resultatet efter finansiella poster landade på 42,6 miljoner kronor. Det motsvarar en ökning med 1,8 procent.
”Vårt resultat kan ju alltid synas lite märkligt med hänsyn till vår konstruktion i AB/KB-modell men vi är nöjda med utfallet”, skriver Marianne Sandén Ljungberg.
Mazars gjorde två förvärv under räkenskapsåret; Paul Jönsson Ekonomi med verksamhet i Landskrona och Hörby samt hälften av den Göteborgsbaserade revisionsbyrån Acrevi. Antalet medarbetare steg ordentligt. Enligt webbplatsen är Mazars nu 250 medarbetare, i årsredovisningen anges ett årssnitt på 175 anställda plus 31 delägare. Köpeskillingarna för dessa två förvärv anges till 2 772 000 konor.
”Kunderna har hängt med och integrationen går mycket bra”, skriver Marianne Sandén Ljungberg.
Efter räkenskapsårets utgång har förvärven fortsatt, senast med redovisningsbyrån Aktiv Ekonomi i Simrishamn.
Mazars har nu fyra affärsområden; revision, redovisning, skatt samt Governence Risk Internal Control, GRIC. Affärsområdet GRIC leds av Annika Wallin som rekryterades från PwC för något år sedan.
”Omsättningen är ännu blygsam men med Annika vid rodret vinner vi många offerter”, skriver Marianne Sandén Ljungberg.
Därutöver detta har Mazars även verksamhet inom Corporate Finance. Hållbarhetsrapportering och -granskning nämns i rapporten som ett tillväxtområde. Revisorn Martin Gustafsson ansvarar för Mazars CSR-erbjudande.
”Under verksamhetsåret har Mazars utvecklat sitt arbete inom CSR frågorna, ett nytt affärsområde håller på att utvecklas”, skriver Mazars i rapporten.
I slutet av fjolåret stämde Danske Bank Mazars och en av byråns revisorer på totalt 9 miljoner kronor. Detta för att revisorn inte skulle ha undersökt ett övervärderat varulager i två cykelföretag som gick i konkurs, något Revisionsvärlden rapporterat om tidigare. Här tycks inget nytt ha hänt.
”Arbetet fortskrider och just nu har jag inga kommentarer”, skriver Marianne Sandén Ljungberg.