Ny redovisningsbyrå startas i Växjö

”Krisen gör att mindre företag vill ha ekonomisk uppföljning.”

Rebecca Moberg

Den 16 april registrerades DPS Redovisning AB, med säte i Växjö. Revisionsvärlden ringer upp en av grundarna, entreprenören Rebecca Moberg.

DPS Redovisning låter som en redovisningsbyrå, är det rätt?

”Ja, så är det. Vi har sett ett behov på marknaden att underlätta och effektivisera ekonomiprocesserna hos små- och medelstora företag. Det kan vara allt från det lilla nystartade bolaget där vi hjälper företagaren med ekonomin och agerar bollplank i företagsfrågor till det etablerade företaget som kanske inte har behov av en hel ekonomitjänst utan vill outsourca ekonomin till DPS Redovisning. Vi tror även att effekterna av den rådande krisen kommer bidra till en ökad efterfrågan hos mindre företag på ekonomisk uppföljning. Detta för att företagen skall kunna ta välavvägda beslut och känna en trygghet inför framtiden.”

När drar ni igång?

”Detta är helt nytt, men har redan några företag vi tror och hoppas ska bli kunder. Vi kommer till en början att finnas representerade i Kronoberg, men då vi erbjuder digitala arbetssätt kommer vi att ha hela Sverige som upptagningsområde för kunder.”

Varför ska man gå till DPS Redovisning istället för en etablerad redovisningsbyrå?

”Vi kommer att lägga ett stort fokus på kundens behov och skräddarsy vår lösning utefter detta. Detta kommer bidra till att vi inte bara gör saker rätt utan även gör rätt saker för att skapa mervärde för kunden. Våra arbetssätt och processer kommer att vara digitala och tydliga för att skapa en enkelhet för kunden och en effektivitet i både vårt arbete och samarbete.”

Blir det fasta priser eller timarvode?

”Kundens behov är centralt för vårt arbete så till en del kunder kommer vi kunna erbjuda fast pris. Utgångspunkten är annars timarvode med en uppskattning av årskostnaden.”

DPS Redovisning grundas av Rebecca och Christopher Moberg, Jesper Eklund och Marcus Royson. Tre av fyra ägare av bolaget driver koncernen Empleo Bemanning & Rekrytering med fyra kontor i Småland.

Branschen Klarar Corona är en artikelserie om hur redovisnings- och revisionsbyråer tacklar coronakrisen och konjunkturavmattningen. Artiklarna i serien är upplåsta och fritt tillgängliga för alla tack vare stöd från Wolters Kluwer och NVR, Sveriges ledande aktiebok onlineBolagsstiftarna och Forma Bolagsjuridik

  

Partnerföretag eller -organisationer har inget inflytande över artiklarnas innehåll. Har din byrå vidtagit särskilda åtgärder eller gjort något för drabbade kunder? Tipsa oss! Läs mer om Branschen Klarar Corona och hitta fler artiklar i serien här.

Martin Hammarström

[email protected]