Ny molntjänst skickar data mellan system

Vill ”i grunden” förändra marknaden för systemintegrationer”.

Leo Berghald

Nu lanseras Zwapgrid, en molntjänst som kopplar samman system för ekonomi, fakturering, e-handel och betalningar. Zwapgrid startade redan 2017 har förbrukat drygt 30 miljoner kronor i produktutveckling och pilotprojekt. Men först nu lanseras tjänsten på allvar. Målsättningen är att i grunden förändra hur marknaden kring systemintegrationer fungerar.

”Efter ett stort antal pilotprojekt vet vi att vår lösning drastiskt förändrar hur bolag kan koppla samman sina interna system och förenkla affärsflöden mellan system, kunder och leverantörer. Allt sker krypterat end-to-end med mycket hög tillförlitlighet. Då vi hjälper många av Nordens främsta redovisningsbyråer och systemleverantörer vet vi att frågan om automatisering och säkerhet ligger högt på allas dagordning”, säger Leo Berghald, grundare och vd för Zwapgrid, i ett pressmeddelande.

Enligt Zwapgrid har dagens integrationer mellan olika program låg säkerhet och tillförlitlighet. Zwapgrids tjänst innebär till exempel att en faktura som skapas i appen för tidrapportering omedelbart dyker upp i ekonomisystemet och skickas till kunden. Per automatik skapas sedan en leverantörsfaktura hos kunden som godkänns med BankID innan betalningen skickas till banken. Alla händelser bokförs enligt bolaget utan inblandning av människor.

Martin Hammarström

[email protected]