Norska ECIT i AI-partnerskap med 24SevenOffice

Vill köpa redovisningsbyråer i Norge och Sverige ”genom särskild enhet”.

Peter Lauring

Norska it- och redovisningskoncernen ECIT AS, som förra veckan la ett bud på hela Modern Ekonomi med 11 kontor i Sverige, har ingått ett ”strategiskt partnerskap” med affärssystemet 24SevenOffice. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetet går ut på att ECIT bildar en särskild affärsenhet uppbyggd på 24Sevenoffices teknik, som bland annat inkluderar AI-redovisning.

”Genom denna enhet kommer ECIT att köpa redovisningsbyråer i Norge och Sverige där alla portföljbolagen kommer att använda sig av 24Sevenoffices affärssystem. ECIT har tagit ett strategiskt beslut att endast fokusera på 24Sevenoffices AI-lösning i alla de förvärvade redovisningsbyråerna”, skriver 24Sevenoffice i ett pressmeddelande.

Målet sägs vara att automatisera 60-70 procent av de manuella jobb som utförs inom ECIT:s byråer idag.

ECIT är en av de största redovisningsfirmorna i Skandinavien med 1 400 anställda. Man har huvudkontor i Oslo och omsatte drygt 1,3 miljarder norska kronor 2019. Koncernen expanderar kraftigt och leds av den danske grundaren och koncernchefen Peter Lauring. Han startade karriären som revisor i Danmark och grundade en redovisningsbyrå som blev uppköpt av Visma Services, där han senare blev chef. Peter Lauring grundade ECIT 2013, sedan dess har koncernen gjort ett 80-tal förvärv.

Martin Hammarström

[email protected]