Norrköpingsbyrå blir DI-gasell

Foto: Nistra.

Redovisningsbyrån Nistra i Norrköping figurerar på Dagens Industris listor över Gasellföretag, alltså snabbt växande och lönsamma bolag över hela Sverige. Nistra grundades för fem år sedan av de auktoriserade redovisningskonsulterna Annika Hjelm och Henrik Karlstrand. Byrån har idag 16 medarbetare enligt webbplatsen.

I fjol fick Nistra Revisionsvärldens pris Årets tillväxtbyrå i Östergötlands län. I en intervju berättade Annika Hjelm hur bolaget arbetar med rådgivning.

”Mycket handlar om att vara tillgänglig. Rådgivning är här och nu. Kunden kanske har varit vaken halva natten och funderat kring ett dåligt resultat. Men det är svårt att sätta en prislapp. Vi redovisningskonsulter är duktiga på att ge goda råd, men sämre på att ta betalt. Det är också viktigt att kunden vågar ställa frågor. Då blir det rätt från början och även vårt jobb blir enklare”, sa Annika Hjelm.

Hjelm har tidigare erfarenhet från ”kundsidan” och har arbetat med ekonomi i större koncerner. Henrik Karlstrand arbetade nästan cirka 14 år på Grant Thornton och var i drygt två år ansvarig för deras redovisningsavdelning i Norrköping.

På Linkedin kommenterar Annika Hjelm Gasellutmärkelsen så här:

”Jag är otroligt stolt över alla i Nistrateamet som är delaktiga i vår fantastiska resa som bara har börjat, och jag vill även passa på att tacka alla våra uppdragsgivare för det fina förtroendet.”

DI har hittills i år publicerat listor över Gaseller i Östergötland, Södermanland och Gotland. Listan uppdateras varje vecka – fler gaseller inom redovisning eller revision kan tillkomma.

Läs hela intervjun med Annika Hjelm och Henrik Karlstrand.

Martin Hammarström

[email protected]