Byråer i Nordmaling, Vilhelmina och Åsele i tillväxtfinal

Fjolårsvinnaren Ekonomikollen. Till höger Hanna Wiik. Foto – Sandra Lundberg LupinFoto.

Byråer i Umeå, Skellefteå, Nordmaling, Åsele och Vilhelmina märks bland finalisterna till priset Årets tillväxtbyrå 2022 i Västerbottens län.

Störst bland finalisterna är kombibyrån Baker Tilly i Umeå, med Åsa Dahlgren och Jessica Semb i spetsen. Byrån expanderade för några år sedan genom att förvärva Redovisningstjänst i Nordmaling och har numera två kontor.

I Åsele finns Scherdins FinanceGroup, med grundaren Mona Scherdin. På webbplatsen marknadsför hon inte bara redovisning, juridik och rådgivning utan även fastighetstjänster och myndighetsregistreringar i Spanien.

Bland finalisterna märks även Ekonomikollen i Umeå, som vann utmärkelsen i fjol. Då sa grundaren Hanna Wiik att hon ”egentligen inte har målet att växa”.

Ekonomikonsulterna i Nordmaling är ytterligare en finalist. Byrån grundades 2016 av Daniel Åberg och Tobias Sundström.

Vinstor i Vilhelmina har varit finalist flera gånger tidigare. Auktoriserade redovisningskonsulten Toril Nyman är frontfigur och byrån har sex medarbetare enligt hemsidan.

Årets tillväxtbyrå i Västerbottens län – finalister 2022

Byrå

Ort

Omsättning, tkr

AB Konsultgruppen i Norr

Skellefteå

3026

AB Rdv i Umeå

Lycksele

3 713

Baker Tilly Umeå AB

Umeå

16086

Ekonomikollen i Umeå AB

Umeå

3828

Ekonomikonsulterna i Norrland AB

Nordmaling

4050

Redo Vision Skellefteå AB

Skellefteå

2450

Respons Ekonomi AB

Umeå

2028

Scherdin’s Financegroup AB

Åsele

2 386

Vinstor AB

Vilhelmina

7071

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]