“Det finns ALLTID smartare sätt att göra saker”

Fortnox navet i Elite Accountings ekosystem av kopplingar.

Sponsrat innehåll från Fortnox

Elin och Lucas på Elite Accounting.

På Elite Accounting insåg man tidigt fördelarna med att jobba digitalt och sedan 2015 är Fortnox navet i arbetet på byrån. Fortnox – och ett helt ekosystem av integrationer till andra system.

– Vår ingång är att det alltid finns smidigare sätt att jobba på. När vi automatiserar och sparar tid för oss själva och kunderna kan vi fokusera på uppföljningen och vägen framåt, säger Elin Mannerfeldt, redovisningsekonom på Elite Accounting.

Och synsättet med att automatisera så många av både byråns och kundernas flöden som möjligt har gett resultat. Både antalet nya kunder och omsättningen har ökat i snabb takt och på bara ett par år har byrån gått från 6 till 27 medarbetare.

Alla sorters kunder

Elite Accounting har kunder i alla branscher och jobbar dedikerat med att integrera deras Fortnox med branschanpassade system.

– Med nya klienter börjar vi alltid med att rita en flödeskarta, där vi går igenom vilka system som används och hur vi kan koppla dem till andra externa lösningar för att effektivisera, berättar Lucas Lindholm, vd på Elite Accounting.

– När vi automatiserar de vanligaste flödena får vi tid till det som kunderna vill ha och ger oss ett roligare jobb. Att siffrorna uppdateras i realtid gör också att vi kan stänga månaden nästan direkt och snabbt få fram korrekta underlag inför viktiga beslut, säger Elin.

“Fördel att kunna systemen”

För att kunna ta till vara all den smartness som finns på marknaden idag gäller det att ha koll på systemen.

– Det är helt klart en konkurrensfördel idag att kunna systemen och sätta sig in i vilka lösningar som finns och hur allt hänger ihop, säger Lucas.

Medarbetarna på Elite Accounting har stor kunskap och blir uppmuntrade att hålla sig uppdaterade. Det gör att de ibland får agera mellanhand och hjälpa andra att sätta upp integrationer mellan Fortnox och andra system.

Hjälp dina kunder att koppla ihop sina system och dra samtidigt själv nytta av Fortnox ekosystem av smarta integrationer. Läs mer på: www.fortnox.se/integrationer

Mycket ny smartness idag

E-handel är en bransch där det kommer mycket ny smartness som rör betalningar, logistik, lager och handelsplattformar. Nyligen kopplade Elite Accounting ihop Fortnox med Amazon för en kunds räkning.

– När någon vill testa något nytt, det tycker vi är extra kul och vill lösa det, säger Elin.

Restauranger är en annan sektor där det händer massor kopplat till automatisering.

– Det finns restauranger som numera är helautomatiserade tack vare integrationer mellan kassasystemet, fakturahanteringen och tidrapporteringsverktyg, och där allt sen synkar i realtid till Fortnox, berättar Lucas.

Andra branscher där Lucas och Elin ser stor potential att kunna effektivisera arbetet med den löpande redovisningen med hjälp av integrationer är bygg/Installation, mäklare och olika branscher som använder sig av journalsystem.

– Här kan man spara mycket tid och det finns många bra integrationer att koppla ihop, berättar Lucas.

Förutom att effektivisera och spara tid för er själva och era kunder – vilka andra drivkrafter finns bakom ert sätt att jobba?

– Vi gillar att vara först ut. Det är en styrka vi har, att vi vågar testa nya saker och vara med och driva utvecklingen framåt, säger Lucas.

– Det mänskliga mötet. Det är viktigare än någonsin att skapa utrymme för det. Att kunna ta sig tiden att svara i telefon, ha möten och en löpande dialog, avslutar Elin.

Hjälp dina kunder att koppla ihop sina system och dra samtidigt själv nytta av Fortnox ekosystem av smarta integrationer. Läs mer på: www.fortnox.se/integrationer

Sponsrat innehåll från Fortnox