“Utvecklat av konsulter som vet hur byråerna jobbar och vill jobba”

Carl-Magnus Falk om lanseringen av Fortnox Bokslut & Skatt.

Agoys grundare Carl-Magnus Falk. Foto: Fortnox.

Sponsrat innehåll från Fortnox

Den 1 september lanseras Fortnox Bokslut & Skatt. Fintech-bolaget Agoys smarta mjukvara för period- och årsbokslut samt årsredovisning blir då en del av Fortnox erbjudande till Sverige redovisnings- och revisionsbyråer. Här berättar grundaren Carl-Magnus Falk hur allt började.

Agoy grundades 2019 av Carl-Magnus, som själv är auktoriserad revisor, företagsrådgivare och har en egen redovisningsbyrå – Falköga. Idén till Agoy föddes ur en frustration över krångliga system för periodbokslut och hemmasnickrade lösningar som inte gav överblick eller var användarvänliga.

– Vi skulle göra periodavstämningar och satt som alla andra med tidskrävande Excellösningar och var stressade. Vår egen lösning blev top notch och jag ville göra en webbaserad version av den, säger Carl-Magnus.

Men det var ingen som riktigt trodde på idén, något som väckte revanschlustan och Carl-Magnus bestämde sig för att satsa ändå. Det första målet var att ta in två miljoner kronor från externa finansiärer och anställa ett par kodare på heltid. Då, sent på hösten 2019, fanns inte en enda rad kod – men Carl-Magnus var övertygad om att detta kunde bli något stort.

– Jag visste redan då att det vi ville och skulle göra vore rena drömmen för Fortnox, säger Carl-Magnus.

Sedan, när Agoy väl började ta form, trillade det in pengar från olika håll. Och tack vare Carl-Magnus omtalade förmåga att nätverka kom han så småningom i kontakt med Fortnox.

Agoy blir Fortnox Bokslut & Skatt

Från och med 1 september blir Agoy en del av Fortnox erbjudande och lanseras då som Fortnox Bokslut & Skatt. Redovisningskonsulter får då de sista delarna för att kunna sköta hela den löpande redovisningen åt sina kunder. Från löpande bokföring, avstämning, bokslut och månadsbrev till årsredovisning och skatt.

– De största fördelarna ur ett byråperspektiv är att det är 100 procent digitalt och utvecklat av redovisningskonsulter som vet hur byråerna jobbar och vill jobba. Det är inte lika utvecklingsstyrt som många andra stora system och därför betydligt mer användarvänligt, säger Carl-Magnus.

På frågan om vilken känsla han vill att användarna ska få svarar han att det ska kännas behagligt och rofyllt.

– Klickjakt är religion för oss. Man ska inte behöva klicka runt eller fram och tillbaka. Det ska inte heller finnas en massa onödiga knappar och menyer att välja mellan och bli stressad över, säger Carl-Magnus.

Carl-Magnus planer framåt handlar uteslutande om Agoy. För även efter lanseringen av Fortnox Bokslut & Skatt kommer Agoy att ansvara för utvecklingen av själva mjukvaran.

Äntligen allt för byrån hos oss! Läs mer om Fortnox Bokslut & Skatt.

Sponsrat innehåll från Fortnox

Redaktionen

[email protected]