”Mötet med kunden viktigare än digitalisering”

Värmlandsbyrån Admia vill öka inom lön.

Magnus Qvick och Jan Thunberg, Admia

Admia i Karlstad tar hem priset som Årets tillväxtbyrå 2018 i Värmlands län. Byrån, som bäst i länet har lyckats kombinera omsättningstillväxt med ökad vinst och soliditet, vill växa även framöver.

”Vi hoppas det, både att kunna anställa och ta in nya kunder. Vi är elva medarbetare idag och förhoppningsvis kan vi anställa ytterligare en i nästa vecka”, säger Admias vd och delägare Jan Thunberg.

Vilken typ av kompetens är det ni behöver?

”Vi vill gärna ha sådana som varit med ett tag, som kan vara helt självgående om ett par år. Sedan är vi i stort behov av lönekonsulter.”

Ser ni stor efterfrågan på lönerelaterade tjänster?

”Lön växer snabbare än redovisning just nu. Idag står lön för kanske 10-20 procent av vår omsättning. Andelen kommer säkert att växa, det tror jag. Efter 2019 kommer många företag att behöva lämna kontrolluppgifter i princip varje månad. Många gör det manuellt idag. Där finns en nisch, men det är svårt att hitta kunnig personal.”

Ni har gjort ett par förvärv, berätta!

”Det senaste förvärvet var Stenströms, som vi köpte 2014. Vi diskuterade länge med dem och förvärvet har gått bra. Alla utom ägaren följde med till oss.”

Kan det bli fler förvärv?

”Vi är inte främmande för det. Ser vi en byrå som känns bra är vi intresserade. Men vi vill gärna ha en bra sammansättning på personalen så att alla trivs. Om personalen mår bra blir kunden bra bemött. Digitaliseringen i all ära, men mötet med kunden är viktigare.”

Fotnot: Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice. Priset går till den byrå i varje län som växer snabbast och samtidigt ökar både vinst och soliditet. Diplomen delas ut på CloudLunch, en serie nätverksträffar som arrangeras över hela Sverige. Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt till CloudLunch på din ort.

Martin Hammarström

[email protected]