LR vill växa genom mässa

Från vänster: Mikael Lagerberg, Emelie Örnstig och Andreas Gideonsson

Två nätverk för mindre byråer – Baker Tilly och LR Revision & Redovisning – har var sin monter på Ekonomi & Företag, som i veckan hölls på Kistamässan utanför Stockholm. Revisionsvärlden ställde några frågor till marknads- och affärsutvecklingschefen Mikael Lagerberg på LR Revision & Redovisning, som deltar på mässan för första gången.

Varför är ni här?

”Vi har en tillväxtagenda och vill visa upp oss. Dels vill vi gärna ha fler redovisnings- och revisionsbyråer som medlemmar, dels vill vi visa upp oss för redovisnings- och lönekonsulter. Det är svårt för många byråer att hitta personal. Därför vill vi som nätverk vara på plats”, säger Mikael Lagerberg.

LR har många revisionsbyråer som medlemmar, medan Ekonomi & Företag är en mässa för framför allt redovisnings- och lönekonsulter. Är ni på rätt ställe?

”Ja, det tycker jag. Våra medlemsbyråer rekryterar lika många inom redovisning som inom revision.”

Vilka är era medlemmar?

”Det är ett 60-tal små och medelstora byråer och vi vill som sagt bli fler.”

Varför ska man gå med i LR?

”För att vi ger stöd när det gäller bland annat omvärldsbevakning, utbildning och teknikutveckling. Allt sådant blir lättare och roligare om man samarbetar.”

Är det dyrt att vara med?

”Man betalar en avgift som baserar sig på omsättningen. Jag tycker att man får mycket för pengarna”, säger Mikael Lagerberg.

Martin Hammarström

[email protected]